Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASTOP (Sakarya Sivil Toplum Platformu) üyelerini makamında ağırladı. Gerçekleştirilen ziyarette platform çalışmaları ile ilgili Başkan Toçoğlu’na bilgiler veren SASTOP Başkanı Önder Döker, Sapanca Gölü ile ilgili tüm gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceklerini vurguladı. Göl’ün insani tüketim amaçlı kullanılması gerektiğini bir kez daha hatırlatan Döker, Sapanca Göl havzasını korumaya dönük çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ’yi tebrik etti.


‘Kararlıyız’
Sapanca Gölü’nün maksimum seviyeye ulaşmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Zeki Toçoğlu, “Sapanca Gölü her zaman için gündemimizi belirleyen ana konuların başında geliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak gölden insani tüketim amacı dışında su kullanılmaması gerektiği yönünde ilkesel bir duruş sergiliyoruz. TÜPRAŞ’ın Göl’den su tahsisini belgelemesi amacıyla başlatılan hukuki süreç de devam ediyor. Bu konuda kararlıyız. Davanın takipçisiyiz” diye konuştu.


Sağlam Altyapı Sorunsuz İçmesuyu

Başkan Toçoğlu, “Sapanca Gölü’nün bu şehrin tek içmesuyu kaynağı olarak değerlendirilmesi mümkün değil. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Akçay Baraj Projesi, tamamlanmasının ardından yılda 40 milyon metreküp su biriktirecek. Aynı şekilde Ballıkaya’da hayata geçirilecek dev baraj projesi yılda 190 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olacak. Söz verdiğimiz gibi; ‘Sağlam altyapı sorunsuz içmesuyu’. Bu doğrultuda önemli altyapı yatırımlarını hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.


Geleceğe Dönük Yatırımlar
Konuşmasının devamında Büyükşehir sınırlarına yeni katılan ilçelerde hayata geçirilen altyapı çalışmalarına da değinen Başkan Zeki Toçoğlu, “Şuanda şehir genelinde toplam değeri 220 Milyon TL olan altyapı yatırımlarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaştığımız 40 Milyon TL değerindeki yeni yatırımlar da şehrimizin altyapı ve içmesuyu garantisinin Büyükşehir’in güvencesi altında olduğunu göstermektedir. Hedefimiz daha bol ve kesintisiz içmesuyu. İnşallah geleceğe dönük yatırımlarımız artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.


Gelecek Nesiller İçin

Şehrin meselelerinin sahiplenilmesi gerektiğinin de altını çizen Başkan Toçoğlu, “Şehrin gelişmesi ve ekonomik göstergelerin yükselmesinde OSB’lerin önemli bir yeri var. İstihdama yönelik atılan yeni adımlar konusunda desteklerimiz devam etmeli. Tarım alanlarını korumaya dönük çalışmalarımız kadar, çevre, hava ve altyapımızı da korumalıyız. Çünkü biz şehrimizin yarınlarını kurarken; bizden sonra gelecek nesillerin de geleceklerini belirliyoruz. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.


Önemli Başlıkları Değerlendiriyoruz
Önder Döker, “Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız ile şehrimizi ilgilendiren önemli başlıklarda görüş alışverişlerimize devam ediyoruz. Sapanca Gölü, Yeni Adliye Binası ve Tren Garı gibi konularda istişarelerimiz sürüyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan gelen talepleri de şehrimiz yöneticileri ile paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.