Bu yıl 3.’sü düzenlenen Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali açıldı. Sektörünün kalbinin Sakarya’da attığını söyleyen Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya Türkiye’ye bu alanda örnek bir şehirdir. Katılan tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum. Sektörün artan ihracat rakamlarına şehrimizden katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi. Milletvekili Atabek, sektörün Türkiye’de öncüsü Sakarya olması için çalışacaklarını söyledi. Vali Kaldırım ise Peyzaj ve Süs Bitkiciliği alanında Sakarya’nın merkez olmaya aday bir şehir olduğunu söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sapanca Kırkpınar’da bu yıl 3.’sü düzenlenen Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin açılışına katıldı. 19 Eylül Cumartesi gününe kadar devam edecek festivalin açılışında Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Ticaret Borsası Başkan Vekili Nizamettin Sarı, SÜSBİR Başkanı Ahmet Dündar, kurum müdürleri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, sektör temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar yer aldı. Açılış programının ardından festival alanı gezilerek çalışmalara ilişkin bilgiler alındı.

Bir çok siyasi ve bürokratın yer aldığı festivalin açılış kurdelesini kesenler arasında Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğluda yer aldı.