SASKİ 147 Araçla Şehrin Dört Bir Yanında 

Hamdolsun araç konusunda güçlü bir kapasiteye sahibiz. Şehrimizin her köşesinde araçlarımız çalışıyor. İhtiyaç halinde anında gerekli müdahalelerde bulunarak gerekli takviyeler gerçekleştiriyoruz” 

İlk olarak yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?
Öncelikle şunu ifade etmek gerekir; Daire Başkanlığımız daha çok iç hizmetleri yerine getiriyor. Yani genel olarak kendi birimlerimize hizmet veriyoruz. En büyük amacımız 4 Şube Müdürlüğü ile birlikte kurumumuzdaki işleyişi belli bir düzen dahilinde sağlamaktır. Daire Başkanlığımız Makine İkmal, Satınalma, İdari İşler ve İhale İşleri Şube Müdürlükleri’nden oluşmaktadır. 

Hemen burada araya girelim. Çalışmaları örneklendirelim istiyorum…
Tabi ki. Mesela kurumumuza bağlı idari binaların bakım ve onarımlarını biz üstleniyoruz. Aynı zamanda tesisat işlemlerini, kiralama, satınalma, araçların bakımları gibi kurumumuzun kaliteli hizmet standartlarına bizde bu çalışmalarımız ile destek oluyoruz. Sahada çalışan ekiplerimizin hizmetlerini aksatmaması adına yaptığımız çalışmaları önemli buluyorum. Ekip arkadaşlarımıza da hep bunu aktarıyoruz. Vatandaşımıza daha iyi hizmet verebilmemiz için ekipmanlarımızın takibini çok iyi yönetmemiz gerekiyor. Bunun hatırlatmasını sık sık yapıyoruz.

Ekipmanlardan bahsetmişken depoyu da konuşmak gerek. Hanlı organize sanayinin bulunduğu bölgede yeni bir depo kuruldu. 
Evet, yaklaşık 70 dönümlük bir alana sahip depomuz var. İçerisinde iki kapalı alan bulunuyor. Bazı malzemelerimizin kapalı alanda muhafaza edilmesi gerekiyor. Bu malzemelerin hepsini kapalı olan bölümlerimizde tutuyoruz. Bir de açık alanımız mevcut.  Kanalizasyon ve içmesuyu boruları, logar kapakları gibi açıkta durmasında bir sakınca olmayan ürünlerimize de burada yer veriyoruz. Bu anlamda depomuz düzenli bir yapıya sahip.

Peki, depoya ürün giriş çıkışlarını kayıt altına alıyor musunuz?
Bu zaten düzenimizin en önemli parçasıdır. Barkod sistemimiz var. Depoda bulunan tüm malzemelerimizde barkod var. Bir taraftan depomuzda bulunan malzemeyi kayıt altında tutarken diğer taraftan alınan malzemelerden minimum seviyeye ulaşanlar içinde sistem tarafından uyarılıyoruz. Sistemin minimum seviyeye ulaşan malzeme için uyarmasının ardından hemen gerekli satınalma işlemini gerçekleştiriyoruz. Kayıt sistemimizle neden alındığı, hangi birimin aldığı, nerede kullanılacağını belli oluyor. Sistemde hangi bölge ne kadar malzeme kullanmış görebiliyoruz. Hedefimiz tüm ilçelerimiz için bu ambarı tamamen merkezileştirmektir. Bilgisayar sistemini tek bir yere kanalize ederek tam otokontrolü sağlamış olacağız.

Biraz da ihale şube müdürlüğünüzden bahsedelim istiyorum. Süreci bize anlatır mısınız?
Önem verdiğimiz konuların başında ihale süreçleri gelir diyebiliriz. İhale süreçlerini takip etmek ve ihaleyi pürüzsüz bir şekilde gerçekleştirerek ilgili birimlerdeki arkadaşlarımıza teslim ediyoruz. Bu anlamda ihaleye çıkacak birimimiz ihale dosyasını hazırlayarak bizlere bildiriyor. Bizde yasal prosedüre uygun olarak duyuruyoruz. Zaten EKAP sistemine de ihalemizi giriyoruz. Katılmak isteyen firmalar şartnamedeki istenilenleri hazırlayarak bize bir dosya halinde sunuyor. Daha sonra ihaleyi ilgilendiren birime dosyayı teslim ediyoruz. Hamdolsun bu konuda bu zamana kadar hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadık. Her zaman şeffaf olduk. Bu düstur ve anlayış ile de devam edeceğiz.

Satınalma ve kiralama işleri de size dahil olduğuna göre araç durumunu da merak ediyorum. SASKİ kaç araçla sahada?
147 araçla sahadayız. 4 tanesi paletli olmak üzere 61 tane iş makinemiz var. 37 adet kamyon, 26 adet vidanjör ve 23 tane de kanal aracıdır. Hamdolsun araç konusunda zengin bir kapasiteye sahibiz. Şehrimizin her köşesinde araçlarımız çalışıyor. İhtiyaç halinde anında gerekli müdahalelerde bulunarak gerekli takviyeler gerçekleştiriyoruz. Dediğim gibi sahadaki ekiplerimizin yaptıkları işlerin aksamaması adına her zaman takip içerisindeyiz.

Son olarak eklemek istedikleriniz neler?
Daha önceki sorularda da ifade ettiğim gibi ana işimiz ihale süreçlerini takip ederek, sürecin pürüzsüz bir şekilde sonuçlanmasını sağlamaktır. Bunun yanında araç yönetimini de en iyi şekilde takip edip, gerektiğinde teminlerini gerçekleştirmektir.