Sakarya Büyükşehir Belediyesi Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon çalışmalarının temeli atıldı. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AK Parti 25. Dönem Milletvekili Adayları Mustafa İsen ve Recep Hacıeyüpoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete, Büyükşehir bürokratları, ilçe belediye başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Büyükşehir’in güçlü hizmet eli Karasu’da
Programın açılış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Sahillerde dönüşüm başlıyor. Projemiz yaklaşık 25 bin metrekare alan içerisinde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda kafeterya, açık seyir terası, dinlenme ve oyun alanları, yürüyüş yolları, plaj spor alanları ve duş alma alanları inşa edilecek. Çalışmalarımızın şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise, “Büyükşehir’in gölgesi Karasu’nun üzerinde. 25 bin metrekare alanda hayata geçirilecek proje ile ilçe turizmimiz önemli bir gelişim gösterecek. Sahillerimizin temizliği ve güvenliği de Büyükşehir’in kontrolü altında. Hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz
Yeni yasa ile Büyükşehir sınırlarına dahil olan Karasu’da çalışmalara hemen başladıklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, seçim öncesi ilçemizde ciddi bir saha çalışması gerçekleştirdik. Gerek kamu görevlileriyle, gerek vatandaşlarımızla yapılan görüşmeler neticesinde bölgenin adeta emarını çektik. Biz, diğerleri gibi gökteki yıldızları değil, yapacaklarımızı vadediyoruz. Biz yapmayacağımız işin sözünü vermeyiz, söz verirsek de yaparız demiştik. Karasulular, Sakaryalılar, halkımız sahillerimizle barışacak; bu sahillerde mavi bayrak dalgalanacak dedik. Ve bugün hamdolsun size verdiğimiz sözü yerine getiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.


Laf değil iş üreteceğiz
Karasu’da yatırımların devam edeceğinin altını çizen Toçoğlu, “AK Parti farkını hissedeceğiniz yenilikleri sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle şunu da belirtmek isterim ki, maalesef seçim sürecinin başlamasıyla birlikte eski Türkiye alışkanlıklarının yeniden hortladığını görüyoruz. Karasu’da, Sakarya’da tek bir dikili ağacı olmayanların; ülkemize en karanlık dönemleri yaşatanların akla mantığa aykırı vaatlerle sizlerin karşısına çıkmasını şaşkınlıkla izliyoruz. Doğrusu bizim bunlarla kaybedecek vaktimiz yok, önümüze bakacağız. Onlar konuşacak, biz yapacağız. Bizim boşa geçirecek vaktimiz yok” dedi. 25 bin metrekarelik alanda değişim Başkan Toçoğlu konuşmasının şu şekilde sonlandırdı: “İlk etapta filomuza kattığımız son teknoloji araçlarla yaklaşık 60 kilometrelik sahil şeridini temizledik. Sezon boyunca tam donanımlı ekiplerimiz sahillerde görev yaptı. Şimdi de sahillerimizde kapsamlı bir dönüşüm çalışması başlatıyoruz. Karasu