Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Erzurumlular Derneği Başkanı Adnan Akbaş ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Gerçekleştirilen ziyarette Başkan Toçoğlu’na dernek çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Akbaş, Erzurumlulara verdikleri destekler için Toçoğlu’na teşekkür etti.

Değer Katıyorlar

Hemşeri derneklerinin Sakarya’nın zenginliğini oluşturduklarına dikkat çeken Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrimizde faaliyetlerini sürdüren tüm hemşeri dernekleri değerlerimize değer katıyorlar. Geçmişten güç alarak birlikte geleceğin Sakarya’sını inşa ediyoruz. Şehrimizi dünyanın en yaşanabilir kentlerinden biri haline getirmek için çalışıyoruz. Erzurumlu kardeşlerimize de çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

Gelecek İnşası İçin Önemli

Programın devamında Sakarya Hemşinliler Derneği Başkanı Hakan Özgül ve Yönetim Kurulu üyelerini Büyükşehir’de misafir eden Başkan Toçoğlu, geçmişi unutmanın geleceğin inşasını olumsuz etkileyeceğinin altını çizdi. Toçoğlu, “SAMEK bünyesinde yeni dil eğitimleri başlatarak hemşeri derneklerimizin dillerini daha rahat öğrenmelerini sağlayabiliriz. Bu konuda bize ulaşacak talepleri değerlendirecek, kültürlerin geleceğe aktarılmasında elimizden gelen desteği sunacağız” dedi.