BU YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE DÖNÜN

Büyükşehir yasası ile Belediyelere devir olan köy tüzel kişiliklerine ait, kullanım hakkı yıllardır o köydeki vatandaşlara ait olan taşınmazların satışlarına,Hendek Belediyesi 23 Kasım’da başlıyor.

Hepimizin bildiği gibi,Bu arazilerin birçoğu geçmişte köylülerimizin cami yeri için bağışladıları arazilerdir .

Yine yıllardır köylülerimiz kendi emekleri ile, İmece usulü hep birlikte çalışarak,dedelerimizin,cami yaparak, köy evi yaparak ,köy çeşmesi yaparak ortak emekleri ile yapılmış alanlardır.
Üretim için kullanılması gereken tarım arazilerinin kolayca arsa vasfına alınmasını sağlayan bu yasa, doğal varlıklarımız üzerinde bir tehdit oluşturmaktadır.

Öteden beri köy tüzel kişiliğine ait olan bu alanlar,köylülerimizin ortak kullanım alanlarıydı..Ortak meralarımız,camilerimiz, spor alanları,köy evleri....Yıllarca o köyün insanlarının kullandığı bu ortak alanlar bizce yine köylüler tarafından kullanılmalı ve köylülerimizinde katılımları ile tarıma kazandırılarak üretime katkı sağlanmalıdır.

Belediye başkanı”talep geldi biz bu arazileri satışa çıkaracağız”diyor,bu teklif kimlerden geldi açıkçası merak ediyoruz.

Her cuma köylerimize yaptığımız ziyaretlerimizde, köy halkı bilhassa cami ,köy sosyal alanları için ayrılmış alanlar ve yıllardır hayvanlarımızı otlattığımız meralarımızı satışı çıkarmak “atalarımıza hakaret,bizlere ihanettir”diyorlar.

Şimdi herkesin merak ettiği bu satışlardan elde edilecek gelir nerelerde kullanılacak.
Üretim yapmadan sadece varlıklarımızı satarak İlçemizi yönetemeyiz.
Gelin köylümüzü mağdur etmeyin, köylümüzü dinleyin.Yol yakınken bu arazileri gerçek sahiplerinin kullanımına bırakın.
Yoksa geçmişte sizinde Ali İNCİ’ye sorduğunuz soruyu bir gün gelir size de sorarlar” Belediyenin neyi kaldı”!

Her alanda hepimizin eleştirdiği gibi bugünü kurtarmak değil,uzun vadeli projeler üretip,kalıcı çözümler bulmak hepimizin görevi olmalıdır.

Nihat BAYRAKTAR 
CHP Hendek
İlçe Başkanı