Birçok Mahalle , Köy ve küçük derelerin bir araya geldiği Balıklı deresinin her geçen gün kirilik oranın yüksekliğine dikkat çeken ve burudumun önüne geçilmesi için çalışmalar yürütmek amacıyla  Balıklı Deresini Koruma Platformunu kuruldu.

Sosyal Medya üzerinden örgütlenen bir gurup mahalle , köy sakini tarafından kurulan “Balıklı Deresini Koruma Platformunu” derenin kirliliğinin her geçen gün arttığını belirten bir mesaj yayınlayarak, derenin geçtiği güzergahlarda gelecekte kolları sıvıyacaklarını belirtiler.

“Herkese Merhabalar.

Balıklı deresini koruma platformunu oluşturmamızdaki sebep içerisinden geçtiği topraklara can veren balıklı deresi son zamanlarda bilinçsizce kirletilmekte, Özellikle İstanbul  Ankara otoyolunda asfalt üzerinde biriken lastik kalıntıları egzos gazları ilk yağmurla birlikte Balıklı deremizi besleyen küçük akarsular üzerinden balıklı deremize akıyor ayrıca otoyol kenarındaki tesislerin atıkları da aynı yol ile deremize karışıyor. Köylerde yaşayanların kanalizasyon sistemleri foseptik çukuruna bağlı olmayanların  atıkları da deremize karışıyor. Köylerde fındık yada başka tarım ile uğraşanların tarım ilaçlarının kutu ve torbalarını da dere kenarlarına atıldığı gözlemleniyor. Amacımız tüm bu olumsuzluklar için kamuoyu oluşturup deremiz’e sahip çıkmak. Bizler o derede yüzerek balık avlayarak büyüdük ve gelecek nesillerimizin de bu deremizle buluşmasını istiyoruz. Bu bağlamda herkesin Balıklı deresine sahip çıkmasını istiyoruz. İlerleyen süreçte dere boyunda katı atık temizliği için kollar sıvanacak. Tüm doğaseverleri bu etkinliğimize bekliyoruz.
Dereler Ölmesin tabiat yeşersin .#derelerölmesintabiatyeşersin.

Derenin geçmekte olduğu köy ve mahalle muhtarları, sakinlerinin konuyla ilgili olarak, bölge bölge ziyaretler ve etkinliklele ilgili olarak bilgilendirileceği belirtildi.