İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı güven timleri yapmış oldukları istihabari çalışmalar sonucunda 34 KN ... plakalı volkwagen ve 34 DC ... Dacia marka araçların ilçe merkezinde uyuşturucu hap sattıkları bilgisine ulaştı. Güven Timleri araçları ilçemizin her yerinde armaya başladı. Güven Timleri araçların D-100 karayolu nda seyir  halde olduklarını öğrendi. Araçları yakalamak için d-100 karayolu na takibe çıkan ekipler, araların Köprübaşı Mahallesindeki kırmızı ışıkta durduklarını gördüler. Kırmızı ışıkta araçların önüne ekip arabasını kırarak araçların hareket  etmelerini  engellediler. F.A isimli şahsın kullandığı ve U.B isimli şahsın olduğu  34 DC ..plakalı araç içerisinde arama yapan ekipler aracın torpidosunda 10 gr toz esrar ele geçirildi. Y.B isimli şahsa ait ve Y.B isimli şahsın olduğu 34 KN.. plakalı volksvagen araçta boş sigara paketin içine saklanmış  47 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Şahıslar yakalanarak emniyete götürüldüler. 

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Şahısların emniyetteki ifadelerinde M.A ve M.A isimli şahısların evlerinde de uyuştuturucu hap olduğunu öğrenen ekipler şahısların evlerine eş zamanlı operasyon düzenlediler. Güven Timleri ve karakol ekipleri şahısların evlerine giderek arama yaptılar. Evde birşey bulamayan ekipler, M.A nın kapısı önünde duran aracı aradılar. Aracı arayan ekipler, boş sigara paketin içine saklanmış halde 15 adet uyuşturucu hap ile kağıda sarılı 10 gr toz esrar ele geçirdiler. Diğer M.A isimli şahsın evinde ve arabasında herhangi birşey bulunamadı.  Ekipler M.A ve M.A isimli şahısları yakalayarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldüler. 

Şahıslar Emniyetteki sorgularında sonra adliyeye çıkarıldılar. Adliyeye sevk edilen A.A, F.A, U.B, M.A, M.A isimli şahıslar mahkemce adli kontrol verilerek serbest bırakıldı. Y.B isimli şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Emniyet yetkilileri, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve uyuşturucu ile mücadele için yürütülen çalışmalara kararla devam edileceğini belirttiler. Ayrıca emniyet yetkilileri, suç ve suçlularla mücadele de daha etkin olabilmek için vatandaşlarımızın bu gibi konularda 155 Polis Merkezini aramalarını ifade ettiler.