Hendek'te bulunan Sakarya 2. Organize sanayideki Kore firması Donghee'de eylem şoku yaşanıyor. Dün iki işçinin işten çıkartılmasına tepki gösteren fabrika çalışanları iş bıraktı ve fabrka dışında eyleme başladı.

Sakarya 2. Organizede bulunan ve Koreli otomotiv kuruluşu Hyundai' için parça üreten  yine Kore kökenli Donghee şirketinin fabrikasında çalışan  işçiler iki arkadaşlarının işten çıkartılmasını ve sendikal haklarının verilmesi için  iş bırakma ve protestoya başladı. Yaklaşık 100 kişilik işçi grubu giydikleri kırmızı tşörtlerle fabrika dışınd eyleme başladı. Fabrika yönetiminin keyfi olarak 2 arkadaşlarını işten çıkardığını söyleyen protestocu işçiler sendikal hakları verilene ve arkadaşları işe geri alınana kadar eyleme devam edeceklerini ifade ediyorlar..

Her hangi bir gerginliğin yaşanmadığı eylem ardından fabrikadan açıklamada çıkartılan işçilerin sendikal faliyet nedeniyle işten çıkartıldıkları iddiaları yalanlandı ve çıkartılan işçilerin yasal haklarının ödendiği gerekirse hukuki yollara başvuru yollarının da açık olduğu ifade edildi. Fabrika yönetimi görüşülen işçilerle de iş fesihlerinde yasal haklarından doğan tüm gerekliliklerin yerine getirileceğinin aktarıldığı vurgulandı.

Öte yandan eylemin Birleşik Metal İş Sendikası tarafından düzenlendiği ifade ediliyor..