İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Güven Timleri ve Toplum Destekli Polis görevlileri cemiyetlere silah kullanmanın yanlışlığına vurgu yapmak için cemiyetler başlamadan önce cemiyet sahiplerine ziyaretler düzenleyerek uyarılarda bulunuyor.

 Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan uyarılarda şu ifadelere yer verildi. “ Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilçemizde nişan, düğün, cemiyet ve merasimlerde yoğunluk gözlemlenmektedir. Buna bağlı olarak cemiyetlerde, özellikle açık alanlarda yapılan düğünlerde gerek konvoy halinde, gerekse düğün yapılan yerlerde havaya ateş etme olaylarıyla karşılaşmaktayız. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren kutlama yapmak gibi masumane gerekçelerle yapılan ancak birçok masum insanın, çocuğun, gencin ölmesine, yaralanmasına, sakat kalmasına yol açan esas itibariyle geleneklerimizde de yeri olmayan havaya silah atma olaylarının önüne geçilebilmesi amacıyla, İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak bir dizi güvenlik tedbiri almış bulunmaktayız.

Amacımız gençlerimizin, ailelerimizin en mutlu günlerinin bir başkasının acısına dönüşmesini engellemektir. Oluşturulan Güven Timleri vasıtasıyla bütün düğün cemiyetleri ve konvoylar başından sonuna kadar sorumlu ekipler vasıtasıyla takip edilmektedir.

Yine aynı şekilde cemiyet konvoylarında klakson çalarak çevreyi rahatsız eden gürültü kirliliğine neden olan araç sürücülerinin de plakaları tespit edilmek suretiyle idari yaptırım uygulanmaktadır. 

Acılardan ders almalıyız!

Hendek İlçe Emniyet Ekiplerinin iki ay içerisinde yapmış oldukları cemiyet kontrollerinde 6 tabanca ve bunlara ait çok sayıda fişek ele geçirildi. Bu şahıslar hakkın da adli işlem yapılarak para cezası uygulandı. Yine değişik cemiyetlerde ve seyir halindeki konvoy yapan araçlardan 11 adet Kurusıkı tabanca ele geçirildi ve bu kişilere 9 bin tl civarında para cezası kesildi.  4 cemiyette ise izinsiz olarak havai fişek gösterisi yapan cemiyet sahiplerine emre aykırı davranışlardan dolayı 1000 tl para cezası uygulandı. Cemiyet konvoylarında klakson çalarak çevreyi rahatsız etmekten 256 araç sürücüsüne para cezası kesildi.

Emniyet yetkilileri, suç ve suçluyla mücadele etkin bir şekilde sonuç alabilmek için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyaç duyulduğu ve hber konusu olaylara rastlamaları durumunda 155 Polis İmdat hattını aramalarını ifade ettiler.