Hendek İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Ahmet Mercan, Hendek Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığında Yapmış Olduğu Konuşmada, turgut Babaoğlu'na teklif götürdüklerini fakat kabul etmediği konusunda yaşananları Cumhuriyet Halk Partisi Hendek İlçe Teşkilatında partililerle bu sözlerle paylaştı

Ahmet Mercan ; "Bunun üzerine  yani artık insanların bu hendek ile ilgili güzel şeyleri düşünüyorsa bazı fedakarlıklarda bulunması gerekir.  ben burada ilk defa çıkıyorum ben Turgut Babaoğlunu  akşam çağırdım , Turgut Babaoğlu’nu çağırdım, Hendek’te iki adayla seçimi almanın zorlaşacağını buradan tek adayla seçime girilmesini gerektiğini burada birimizin fedakarlık yapması gerektiğini, birimizin büyüklük yapması gerektiğini söyledim , ama büyük olduğum için fedakarlığı ben yapıyorum , bu fedakarlığı ben yapıyorum dedim, ben çekiliyorum şeyden adaylıktan çekiliyorum çekilirim sen gel iyi parti ve chp nin ittifakın adayı ol dedim. Aslında memnuniyetle karşıladı, fakat şey dedi , ben dedi arkadaşlarımla bir görüşeyim ondan sonra yarın biz sana karar cevabımı vereyim dedi. Saat 11:30-12:00 gibi kendi geldi yanıma ya şey dedi ahmet abi biraz geç kaldık dedi. ya şey dedi, ben dedi seçime girecem dedi. İyi dedim hayırlı olsun yapacak birşey yok dedim kendisine ama iki adayla seçime girmenin ak partinin ekmeğine yağ sürmek ten başka birşey olmayacağını söyledim ona. Yani iki adayla girersek ak partinin ekmeğine yağ süreriz, yani niye öyle düşündü, onu ben bilemiyorum yani niye öyle davrandığını, biz bu fedakarlığı da yaptık , ama niçin yaptık hendek için yaptık hendek’te Ak Parti iktidarından kurtulmak için yaptık, Ak Parti belediyesinden kurtulmak için yaptık, ama aynı özveriyi göremedik , bunuda bu arada size açıklayayım , ya ama inşallah hayırlı uğurlu olacak” dedi. 

Düzenlenen Toplantıya Bazı Basın kuruluşları davet edilip haber verilirken , bazı kuruluşlara haber verilmemesi dikkatlerden kaçmadı. 

İyi Parti Sakarya Millet Vekilli Ümit Dikbayır toplantıya bizzat katıldı, Chp Hendek İlçe Başkanı Reyhan Azak ve İyi Parti Hendek İlçe Başkanı Fatih Bayındır hazır bulundu.