Ahmet YILDIZ:

1956- yılında Erzurum’un Tortum ilçesi, Demirciler köyünde dünyaya geldi.. Altı yaşında Kur’an-ı Kerim’i hatmetti. 1967’de ilkokulu, kendi köyünde okudu.

1972–1975 de Erzurum Lala Paşa Kur’an Kursu’nu bitirerek hafızlık diplomasını aldı.

1979- yılında yeterlilik sınavını kazanarak Kilis iline atandı, burada ortaokulu bitirdi.

 1985–1998- yılları arasında İstanbul’da görev yaparken merhum Kurra Hafız İsmail Biçer hoca efendiden Meharici-Huruf dersi ve çeşitli hocalardan Arapça dersleri aldı.

Aynı yıl içerisinde hacda görevlendirmek için Diyanet-in açmış olduğu hac imtihanın kazanarak görevli olarak hacca gitti.
İstanbul Topkapı sarayı, ”Hırkayı Saadet bölümünde” 1991- yılı ramazan ayında başlayıp iki yıl yedi hafız arkadaşıyla beraber kırkar gün sabah saat dokuz buçuktan dört buçuğa kadar birer saat Yavuz Sultan Selim Hanın postunda Kur’an-ı Kerim okudu.

1992- yılında Pendik İmam-Hatip Lisesi’ni bitirdi. 1998- yılında Sakarya’nın Hendek ilçesinde, görev yaptı.
2004-yılında da Sakarya’nın Arifiye ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi Merkez Camii’nde göreve başladı.
2008- yılında emekliye ayrıldı, evli beş çocuk babasıdır. Değişik İnternet sitelerine yazılar yazmakta, bir gazetede köşe yazarlığı yapmaktadır.

Özel Hac şirketinde hac ve umre rehberliği yapmakta, ayrıca bir radyoda dini programlar yapmaktadır..
Yayınlanmış eserleri.

*Gül-Kokulu Muhammed’im,
*Kutsal mekânlar ve faziletleri.
*Hikmet pırıltıları.

     Yayınlanacak eseleri.
*Güzellerin sözleri sözlerin güzelleri
*Deryalardan damlalar
*Sonsuza yolculuk
*Heybe


Sevgilinin yaptığı dualar.
 
"Allah'ım! Bana öğrettiğin ilim ile beni faydalandır, bana fayda verecek ilmi bana öğret ve benim ilmimi artır. Her hâl üzere Allah'a hamdolsun! Cehennem ehlinin hâlinden Allah'a sığınırım." (Tirmizî, De’avât,)
 
"Allah'ım! Kederden ve üzüntüden, acizlikten ve tembellikten korkaklıktan ve cimrilikten, borç yükünden ve düşmanların galip gelmesinden Sana sığınırım." (Buhârî, De’avât,)
 
"Allah'ım! Fakirlikten, yokluktan ve zilletten Sana sığınırım. Zulmetmekten ve zulme uğramaktan Sana sığınırım." (Ebû Davud,)
 
"Allah'ım! Fayda vermeyen ilimden, imansız kalpten, doymak bilmeyen nefisten ve kabul olmayan duadan Sana sığınırım." (Müslim, Dua,)
 
"Allah'ım! Kulağımın şerrinden, gözümün şerrinden, dilimin şerrinden, kalbimin şerrinden ve tenasül uzvumun şerrinden Sana sığınırım." (Tirmizî,)
"Allah'ım! Gazabından rızana, azabından affına, senden yine Sana sığınırım." (Malik, Dua, )
 
"Allah'ım! İşlediklerimin şerrinden ve işlemediklerimin şerrinden Sana sığınırım" (Müslim, Zikir,)
 
"Allah'ım! Kötü bir ömür sürmekten Sana sığınırım, kalp fitnesinden Sana sığınırım ve kabir azabından Sana sığınırım." (Nesâî, İstiâze,)
 
Rahmet Duası
 
Ey Allah’ım! Alınlar terlediği, inlemeler çoğaldığı ve bizim üzerimize sevgililer ağladığı tabipler bizden ümitlerini kestiği zaman, bize rahmet et!
 
Allah’ım! Toprak bizi örttüğü, ahbap ve dostlar bizi terk ettiği, nimetler bizden ayrıldığı ve nesim (hoş rüzgâr) kesildiği zaman bize rahmet et!
 
Allah’ım! İsmimiz unutulduğu, cismimiz çürüdüğü, kabrimiz kaybolduğu ve zikrimiz (bahsimiz) kapandığı ve hiçbir kimsenin artık bizden söz etmediği ve tamamen unutulduğuz zaman, bize rahmet et!
 
Allah’ım! Sırlar açıklandığı, gizlilikler (ve kalpte olanlar ) ortaya çıkarıldığı, amel defterleri yayıldığı, terazi ortaya koyulduğu zaman bize rahmet et!
 
Allah’ım! Ey Hayy-ü Kayyum ve Ya Rahman Ya Rahim! Senin rahmetinle senden yardım diliyoruz. (Muhyiddin-i Arabi K.s.)
 
Allah’ım! Bizi kendine hayırlı bir kul, sevgiliye hayırlı ümmet eyle.
 
Allah’ım! Ruhumu hafız olarak secde halinde “Ravza-i Mutahharada” al.
 
Allah’ım! Bizi Güzeller güzeline cennet’te komşu eyle.
 
Allahım! Sevgiliyi sevenlerden eyle.
 
Allahumme salli ala Muhammed’in ve ala ali Muhammed