Tarih : 18 Haziran 2016 , Yer : Hendek Kargalı Hanbaba D-100 karayolu üzeri. Ramazan Ayının son günleri, Teravih Namazından çıkmakta olan 3 mahalle sakini, karşıya geçmek isterken, aşırı süratli gelen bir araç 1 kişiye çarpması sonucu yaşamını yitiriyor. Aynı bölgede 1 haftada iki can yitip gitti. 

Mahalle sakinleri D-100 Karayoluınu trafiğe kapatır, İlçe Emniyet duruma el koyar,  Hendek İlçe Kaymakamı olayyerine gelir, konuyla alakalı çalışmaları yapacaklarını belirtirler, o esnada video kayıttadır. 

Gelinen Süreçte, 4 ay geçmesine rağmen köyün tam ortasından geçmekte olan D-100 kara yoluyla ilgili arpa boyu yol alınmamıştır. Öyleki olayın meydana geldiği yerleşim alanında aydınlatma , yaya gecidi gibi bir çok uyarıcı levhanın eksiklikleri bile gözden geçirilmemiştir. 

Her gün yüzlerce aracın geçtiği yolda geceleri yayaların farkedilmesi oldukca zorlaşmaktadır. 

Bölge halkı sorunların unutulduğundan şikayetci. Her yıl birkaç akrabalarının bu yoldan geçmekte iken yaşanan kazalar sonucunda yitip gittiğini, yıllardır sorunun çözümü noktasında hiçbir gelişmenin yaşanmadığını dile getirdiler.