SEDAŞ’TAN HIZLI MÜDAHALE

SORUMSUZ VATANDAŞLAR AĞAÇ KESİYOR, ENERJİ HATTINA DEVİRİYOR, SEDAŞ ŞEBEKELERİ YENİLİYOR

SEDAŞ yetkilileri, “Elektrik hatlarının yakınında bulunan ve herhangi bir nedenle kesilmesi gereken ağaçlar için SEDAŞ’a haber verilerek, mutlaka  güvenlik için  önlem alınması sağlanmalı” dedi.

UYARILARI DA DİKKATE ALMADI

Yazlık Köprübaşı Süleyman Binek Caddesi Özelbir Market yanındaki  Çınar ağacı arsa sahibi tarafından arsasına bina yapılmak istendiği için dibinden kesildi ve enerji nakil hattının üzerine yıkıldı.  Elektrik hattına  yakın olmasına rağmen SEDAŞ’a haber verilmeden ve önlem alınmadan ağaç kesen sorumsuz vatandaş,  yüzlerce abonenin elektriksiz kalmasına neden oldu. Duyarsız vatandaşın tavrı mahalle sakinlerini de çileden çıkardı.

CAN VE MAL EMNİYETİNİ HİÇE SAYDI

Ağacın kesildiğini gören esnaf ve çevredeki semt sakinlerinin “ağaç elektrik hattına devrilebilir” uyarılarına karşılık, “devrilirse devrilsin” diyen şahıs, sadece elektrik kesintisine neden olmadı büyük bir tehlikeye de yol açtı. Bu şahıs enerji kesilmesi için önceden SEDAŞ’a haber vermeden giriştiği  bu ağaç kesme çalışmasında bölgedeki insanların can ve mal emniyetini  de hiçe saydı. Hiçbir iş güvenliği önlemi alınmadan kesilen ağaç, SEDAŞ ekiplerinin saatlerce uğraşmasına da neden oldu.  

SEDAŞ EKİPLERİ HATTI YENİLEDİ

16:30 itibariyle bölgeden arıza ihbarı alan SEDAŞ ekipleri, olay yerine gittiğinde devasa bir ağacın iletken tellerin üzerine yıkıldığını ve iletkenlerin bağlı olduğu beton direkteki bağlantı yerlerinin  kırıldığını gördüler. Dibinden  kesilen ve elektrik hattına devrilen ağacın enerji  hattına verdiği büyük zararı gidermek üzere olay yerine gelerek 3 saat boyunca çalışmaları sürdüren SEDAŞ ekipleri  iletken çekim işlemlerini ve şebekenin yeniden tesis edilmesini hızla gerçekleştirerek, bölgeye  elektrik alınabilmesini sağladılar. 

ZARAR İÇİN TUTANAK TUTULDU

SEDAŞ ekipleri Mahalle muhtarı ile görüşerek hatta verilen zarar için ilgili şahıslar için tutanak tuttular. Enerji kesintisi sırasında  Yazlık Köprübaşı Süleyman Binek Caddesi çevresindeki, Atatürk Caddesi,18.Cadde, 19.cadde, 4057 Sokak, 4058 Sokak, Gökkuşağı Sokak, Begonya Sokak, 4049 sokak, 4050 sokak, 4051 sokak, Şenlik Sokaklar  kesintiden etkilendi.