Kavakçı mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği, çok zor ve çetin şartlarda Milletimizin azim ve kararlılığı ile verilen Hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin ardından 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünü her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir gurur ve coşku içinde kutluyoruz” dedi.

Emine Kavakçı Tosun mesajında şunlara değindi:

“Başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu Kurtuluş Savaşı, Mustafa Kemal'in önderliğinde milletin her ferdinin fedakârlıkları sonucu kazanılan büyük bir zaferdir. Cumhuriyetle yönünü belirleyen ve muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefini gerçekleştirmek için 93 yıldır büyük çaba gösteren Türkiye, her geçen gün gücüne güç katarak yoluna kararlılıkla devam etmektedir.

Cumhuriyete ve demokrasiye karşı yapılan tüm saldırılara göğüs geren aziz milletimiz 15 Temmuz darbe girişiminde de bu kararlılığı bir kez daha sergilemiştir. Dünyaya demokrasi dersi veren aziz milletimiz bağımsızlığı, ülkesi, bayrağı için yediden yetmişe herkesin göz kırpmadan canını feda edeceğini tüm cihana göstermiştir.

Ülkemiz, bugün sahip olduğumuz genç nüfusumuz ve güçlü alt yapımızla dünyanın 16, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haline gelmiştir.

Cumhuriyetin 100. yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde olmayı hedefleyen ülkemizin bu hedefe ulaşılacağına olan inancımız tamdır...

Bu inançla, bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!"