Ramazan Bayramı boyunca Türkiye’de yollar yine kan gölüne döndü. Bayram ziyaretleri ve dönüş yollarında meydana gelen trafik kazaları 92 kişinin ölümüne, 657 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

 

Kazalar genellikle aşırı hız, dikkatsizlik ile trafik kurallarına uymamaktan meydana geldi. Bayram öncesi yapılan tüm uyarılara rağmen kazaların önüne geçilemedi. 92 vatandaşımız hayatını kaybederken 657 vatandaşımız da yaralandı.

 

Kazalara karışan araçların bayram ziyareti yolunda olmalarından dolayı kazalarda ölenlerin ve yaralananların birçoğunun da aynı ailelerden olmasına yol açtı.

 

Ramazan Bayramı boyunca bir diğer acı haber ise boğulmalar oldu. Bayram tatili boyunca 23 kişi deniz ve göletlerde boğularak can verdi. Boğulmaların en fazla yaşandığı il İstanbul oldu. Ancak işin bir diğer ilginç yönüyse hayatını kaybedenlerin çoğunun boğulanları kurtarmak isteyen kişilerin olması.

 

Uzmanlar özellikle denizlerde dalgalara karşı dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulunuyor. Yüzme bilmeyenlerin akıntı ve dalgaların yoğun görüldüğü yerlerde suya girmemeleri gerekiyor.

 

Sonuç olarak bayram tatili boyunca trafik kazaları ve boğulma vakalarında 115 kişi hayatını kaybetti.