Türkiye Biyoetik Derneği’nin sekizinci
 
“Biyoetik, Biyoteknoloji ve Biyopolitikalar Üçgeninde İnsan”  konulu 8. Türkiye Biyoetik Derneği Uluslararası Kongresi  Ankara Tıp Fakültesi ve Hacettepe Tıp  Fakültesi Tıp Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dallarının katkılarıyla bu yıl Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji kampüsünde  gerçekleşti.
 
YALIM: “Teknoloji baş döndürücü bir hızla ilerliyor”
Türkiye Biyoetik Derneği Başkanı Prof. Dr. Neyyire Yasemin Yalım, uluslararası kongre ile ilgili yaptığı açıklamada “Geçmişte Biyopolitikalar, Biyoteknolojiyi  sekilendiriyordu. Günümüzde ise teknoloji baş döndürücü bir hızla ilerliyor ve artık biyoteknoloji Biyopolitikalar yönlendiriyor. İşte bunlar olurken kongremizde etik değerlere ve akla, rasyonelliğe dikkat çekmek istedik” dedi.
 
ŞAHİNOĞLU KUŞ: “Derneğimiz uluslararası düzeyde bir dernektir”
Derneğin Kurucu Üyelerinden Prof. Dr. Serap Şahinoğlu Kuş ise kongrede; “20 yıl önce derneğimizi  hocamız Prof. Dr. Yaman Örs’ün  de katkılarıyla zorluluklara rağmen coşku ve inançla kurduk. Şimdi derneğimiz uluslararası düzeyde bir dernektir. Derneğimiz genç insanların katılımıyla her geçen gün  daha da büyüyerek güçlenmeye devam ediyor. Bu da biz derneğin kurucularına Türkiye adına mutluluk ve gurur veriyor” diye konuştu.
 
BALABAN: “Derneğimiz disiplinler arası bir dernektir”
Türkiye Biyoetik Derneği Onursal üyesi olan Sakaryalı Yrd. Doç. Dr. Zeynep Bilge Balaban ise; Derneklerinin disiplinler arası bir dernek olduğuna vurgu yaparak, derneklerinin daha da yaygınlaşması için çeşitli dallardaki hekimlerin bu derneğe katılmalarını söyledi.