Hendek CHP ilçe başkanı Reyhan Azak Hendek Habere yaptığı açıklamada  aday listeleri ile ilgili eleştirileri yanıtladı. Sakarya milletvekili Engin Özkoç’a yönelik tepkilerin haksız olduğunu belirten Adak , Özkoç Sakarya’nın en çalışkan milletvekili olmuştur. Her fırsatta seçim bölgesi Sakarya’nın sıkıntılarını dile getirmiştir dedi..
 
Hendek Haber -  CHP İstanbul Kartal’da düzenlediği mitingle seçim startını verdi. Hendek ilçe teşkilatının  başkan  Reyhan Azak’la birlikte tam kadro katıldığı mitingde Sakarya milletvekili Engin Özkoç’ta genelbaşkan Kılıçdaroğlu ile birlikte mitingde yeraldı. Sakarya milletvekili Özkoç Hendek ilçe teşkilatı üyeleriyle  mitingde biraraya geldi.
 
Kartal’da düzenlenen CHP mitingi öncesi Haber Hendek’e açıklamalarda bulunan ilçe başkanı Reyhan Azak, CHP’nin aday listesinin Sakarya’da parti teşkilatında sıkıntı yarattığı yönündeki iddiaları yanıtladı.Adak  ön seçim yapılmaması nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan CHP Sakarya teşkilatında iddia edildiği bir sıkıntı olmadığını savundu ve 7 Haziran seçimlerinde CHP’nin  yeniden başarıyı yakalayarak en az 2 milletvekili çıkarmayı hedeflediğini söyledi.
 
Ancak Sakarya milletvekili Engin Özkoç’un özellikle ön seçim yaptırmadan ilk sıradan yeniden aday olması aday adayları arasında tepkilere yol açtı. Listeye giremeyen aday adayları Özkoç’u etnik ayrımcılıkla suçlarken, Özkoç’u son seçimlerde destekleyen özellikle Abhaz köylerinin Özkoç’tan desteklerini çektikleri ve kırgın oldukları iddiaları da gündemde. Hendek ilçe başkanı Adak bu konuda özellikle Özkoç’un seçmenlerinden koptuğu yönünde eleştiriler aldıklarını doğrularken, bunun nedeninin Özkoç’un genel merkezde üstlendiği sorumluluklar ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun  kendisini  yakınında kalmasını istemesinden kaynaklandığını ifade etti. Seçim çalışmalarında gerek teşkilat olarak gerekse  Engin Özkoç tarafından bu konudaki kırgınlığı gidermek ve bu yanlış algıyı değiştirmek için yoğun şekilde çalışılacağını belirten Adak aday listesinden kaynaklanan tepkilerin parti içinde sağlanan dialoglarla  çözüme ulaştırılacağını belirtti..