İzmirli Bülent Kocaoğlan bundan tam 18 yıl önce Hakkari Çukurca’daki bir terör saldırısında sol bacağını kaybetti. Kocaoğlan bir bacağını kaybettikten sonra devletin kendisine verdiği protez bacakla yaşamaya devam etti. Bir süre memurluk da yapan Kocaoğlan daha sonra emekli olup İzmir’e yerleşti.

 

Kocaoğlan bir süre önce daha modern bir protez bacak almaya karar verdi. Gazi Aziz Kocaoğlan Torba Yasa’da yer alan “Gaziler var olan protezlerin en gelişmişini kullanabilir” ifadesinde yer alan haktan yararlanmak istedi.

 

Protez bacağı alacağı medikal firması 135 bin liralık protez bacağı devletin ödemeleri gerciktirdiği gerekçesiyle belli bir avans karşılığında geçen Nisan ayında taktırdı. Bülent Kocaoğlan da SGK’nin ödeme yapacağına güvenip bankadan 50 bin lira çekti ve peşinat olarak verdi.

 

Ancak SGK’den Kocaoğlan’a herhangi bir ödeme yapılmadı. Bunun üzerine İzmir SGK birimine başvuran Kocaoğlan evrakının Ankara’ya gönderildiği cevabını aldı. Bu kez Ankara birimine başvurdu. Fakat Ankara’dan da  evrakının kendilerine ulaşmadığı bilgisi verildi. Evrakın kurumlar arasında gidip gelmesi 7 ayı geçti.

 

Kredi borcunu ödeyemeyen Kocaoğlan’a bankadan haciz bildirimi geldi. Karısı ve üç çocuğuyla yaşama tutunmaya çalışan gazi Kocaoğlan yaşadığı bu şok karşısında isyan etti. Çaldığı hiçbir devlet kapısından yardım eli bulamadı.

 

Bunun üzerine sosyal medyaya sarıldı. Ve buradan derdini anlatmaya başladı. Sosyal medya üzerinden gündem olmayı başaran gazi Bülent Kocaoğlan için sonunda harekete geçildi.

 

Müfettişler Kocaoğlan’ın mağduriyetini gidermek üzere Ankara’daki evrakları incelemeye aldı.