Heyet  Anıtkabır ve Gökçek'i  Zıyaret Ettıler 
- Moldova Cumhuriyeti gökoğuz yeri özerk bölgesi’nden belediye başkanları ile belediye temsilcilerinden oluşan heyet, tika, anıtkabır ve ankara büyükşehir belediye başkanı gökçek’i ziyaret etti.

Tika

Heyet tika ziyaretinde, tika başkan yardımcısı mehmet süreyya er tarafından kabul edildi. Tika ziyaretinde bir konuşma yapan hendek belediye başkanı Ali İnci , tika'nın türki cumhuriyetlerinde yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, " tika'nın yurtdışında yaptığı çalışmalarla gurur duyuyoruz. Gagavuzya'da yaptığı hastane, huzurevi ve içme suyu çalışmaları bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Türkiye cumhuriyeti devleti'ne müteşekkirler" dedi.

Tika

Tika başkan yardımcısı M. Süreyya er'de heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, her tür işbirliğine açık olduklarını belirterek, uygulanan projelere sahip çıkılmasına dikkat çekti. Er, misafirlere tika'nın faaliyetleri hakkında bilgi vererek, soruları cevaplandırdı. Heyet, gagavuzya"da yapılan çalışmamalardan dolayı teşekkür ederek küçük beldelerde de çalışma yapılmasını talep ettiler. 

Anıtkabir

Gagavuzya belediye başkanları anıtkabir'i de ziyaret ettiler. Heyet, atatürk'ün 1932 yılında gagavuzya'ya 60 tane türk öğretmen gönderdiğini belirterek, o günden beri ilişkilerin devam ettiğini belirterek şükranlarını dile getirdiler.

Melih Gökçek


Moldova cumhuriyeti’ne bağlı gökoğuz özerk bölgesi milletvekili ve belediye başkanları ve temsilcilerinden oluşan heyet, büyükşehir belediye başkanı melih gökçek'i ziyaret ettiler. 

“Ankara’da gerçekten temizliğimizle gurur duyuyoruz”

Başkan gökçek, konuklarının Ankara’yı temiz ve düzenli bir kent olarak gördüklerini söylemeleri üzerine de şunları söyledi: 

“Ankara’nın temizliğiyle gurur duyuyoruz. Sistemli bir çalışma var. Çöp imha yerimize, bir kuruş para vermeden çöplerimizi imha ettiriyoruz. Dünyada ikinci bir örneği yok. Toplanan çöpleri teslim ediyoruz. Oradan gaz üretiyorlar, gazı enerjiye çeviriyorlar, atık malzemeler değerlendiriliyor. Alanda da sebze ve meyve yetiştiriliyor.”

-Kişi Başına Düşen Yeşil Alan Sürekli Artıyor

Milletvekili mardari ıvan’ın, Ankara'da doğaya ve yeşile çok önem verildiğini gördüklerini belirterek, bunlarla ilgili çalışmaları sorması üzerine başkan gökçek, “biz yeşillendirmeye çok önem veriyoruz. Yurt dışından ağaç satın alıyoruz. 20 yıl önce belediye başkanı olduğumda ankara’da kişi başına 2 metrekare yeşil alan düşüyordu. Şu anda 20 metrekare düşüyor. Ama ankara’nın nüfusu ikiye katlandı. Yani nüfus sabit kalsaydı kişi başına düşen yeşil alan miktarı 40 metrekare olmuştu. Şu anda türkiye’nin en yeşil kent merkezi ankara. 9 tane dev rekreasyon alanımız var.  Dünyanın hiçbir kendinde birden ikiden fazla böyle rekreasyon alanları bulunmaz” dedi.