Dünya elektronik cihaz üreticisi devi olan LG, test amaçlı yeni nesil akıllı telefonlarını piyasadan biraz daha erken tarihte özel olarak belirlediği kullanıcılara test amaçlı dağıtmayı planlıyor. Özel seçilen kullanıcılar 14 ülkeden seçilecek. Firmanın kullanıcıları nasıl seçeceğini ilerleyen tarihlerde açıklaması bekleniyor. LG, yeni nesil G4 cihaz ile başlayacağı Test kullanımına ilk startı bugün itibariyle Güney Kore’de başlıyor. İçerisinde Türkiye’nin de bulunduğu ülkeler arasında; Kanada, Çin, Brezilya, Fransa, Almanya, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, Japonya, Meksika, Singapur, İngiltere ve Amerika yer almakta.

30 gün sürecek Test kullanımında, Telefon test süresi boyunca kullanıcıda kalacak ve bazı hataların güvenlik açıklarının bulunması sağlanacak. LG yeni akıllı telefonunu 30 test süresinden sonra geri alacak. Yeni modelini kullanıcılara hediye olarak bırakmayan LG bunun yerine kendi cihazlarını büyük indirimler ile Test kullanıcılarına hediye etmeyi planlıyor.

Test Kullanıcıları için herhangi bir standart açıklamayan LG, yakın bir tarihte konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. 28 nisanda resmi olarak yayınlanacak olan LG G4, yapılacak açıklamada kesinlik kazanacak.

Akıllı telefonun özelliklerini yayınlamayı ihmal etmeyen yetkililer piyasaya çok iddialı bir cihaz ile girmeyi planlıyor. Cihazın teknik özellikleri ise şu şekilde; 5.5 inç boyutunda 1440 x 2560 piksel ekran, F/1.8 lensli arka kamera ve LG, G Serisi’nin yeni ara yüzü olan LG UX 4.0 ile beraber Android Lolipop işletim sistemi ile geliyor. Ayrıca 8 çekirdekli işlemecisi ve 3 gb ram ile göz dolduran LG G4’ün fiyatı 28 nisanda yapılacak resmi tanıtım ile belli olacak.