Facebook'a "beğenmeme" butonu gelebilir - tartışılıyor - gelmeyebilir

Dünyada sosyal paylaşım da zirve olmuş Facebook, bir yeniliği daha bizlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Facebook'un sahibi olan Mark Zuckerberg "beğenmeme" butonu getirebileceğini belirtti. Zuckerberg Facebook'un California'da bulunan genel merkezinde yapılmış olan soru-cevap toplantısında, yeni getireceği olan beğenmeme butonunun insanların duygu ve düşüncelerini daha iyi ifade edebileceğini söyledi.

Facebook kullanıcıları, simgelerinden biri olan "beğen" butonunun 2009'da kullanıma girmesinden bu yana sürekli "beğenmeme" butonunu talep ediyordu.

Zuckerberg diğer bir cümlesinde "beğenmeme" butonunun diğer kullanıcıların paylaşımlarını olumsuz etkileyecek bir sistem haline gelmesini istemediğini de dile getirdi.

-----

Fakat, Facebook'ta eylem haline gelen el figürünün zıt hali olduğu için çok dikkat çekmişti. Yanı sıra bir kısım kullanıcılar sosyal paylaşım sitesinde aktif hale gelecek olan beğenmeme butonunun Facebook kullanıcılarına "yorumcu" havası katabileceğini ve bir forum haline gelebileceğini belirtti.

Mark belirtilen iddiaların yüksek ses getirmesi üzerine beğenmeme butonu konusunda açıklama yapması gerektiğini düşündü. Zuckerberg, internette hızla yayılan bu konu hakkında şöyle konuşma yaptı; "Facebook'ta her zaman kullanıcıların kendilerini daha iyi ifade edebilmesini istiyoruz. Son yeniliklerimizi kullanıcıların duygularını daha iyi ifade edebilmesi adına yaptık fakat bir beğenmeme butonunun varlığı, insanların birbirlerini yargılamasına neden olacaktır. Yazılan herhangi birşeyin iyi olup olmadığına sizin karar vermeniz, Facebook'a forum havası katacaktır. Bunu istemeyiz."

Bu konuda hakkında açıklama sonucunda beğenmeme butonunun aktif olma ihtimalini düşürmektedir. Fakat Mark Zuckerberg konu hakkında pek olumsuz konuştu diyemeyiz.