Bismillahirrahmanirrahim

SUSAYAN ÇOCUK

Bütün hamtlar ve övgüler Allahu Teâlâ’ya mahsustur.

Kâinat’ın zerresi adedince, Salât ve selam bütün insanlığın Efendisi, Hz. Muhammed (s.a.v.) ‘e âline ve ashabına olsun.

Allahumme salli ala Muhammed’in ve ala ali Muhammed.

Ramazan o sene kışa denk gelecekti. Daha yeni namaza başlamıştım ramazan orucunu tutmaya sayılı günler kala kendi kendime söz vermiştim.

Bu sene orucu hiç bozmadan tutacağım, hazırlığımı yapmış ilk ramazan davulunu duymak için bir an evvel yatağıma yatmıştım uyuyacaktım ki annem geldi. Oğlum inat etme yaşın daha küçük bedeninde zayıf,

Gelecek yıl oruç tutmaya başlarsın ne dersin? Ben anneciğim namaza başlamışsam oruç tutmam gerek annem gülümseyerek başımı okşadı ve iyi geceler diyerek odamdan çıktı bende uykuya dalmıştım ramazan davulcusunun güzel şiirleriyle uykudan uyandım mutfağa koştum.

Annem ve babamla sahur yemeğini yedim arkadan da Sabah ezanı okundu namaz kıldıktan sonra uyumak için yatağa yattık ve mışıl mışıl uyumuşum.

Sabah uyandığımda aklıma bazı soru gelmişti. İlk sorumu anneme sordum imsak nedir annem oğlum imsak demek oruca başlama saati demektir ikinci sorumu da babama sordum babacım sahabe kime denir.

Oğlum sahabe Efendimiz (s.a.v) gören Müslümanlara ve Müslüman olarak ölenlere denir, babacığım bir soru daha sorabilirmiyim? Babam sor dedi.

Peygamberimizi bana anlatırmısınız. Babam tamam yavrum dedi ve anlatmaya başladı.

Güzeller düzeli (s.a.v.) Kameri aylardan Rebiül Evvel ayının on ikinci, miladi 20Nisan 571tarihinde Mekke-i Mükerreme’nin doğusunda bulunan Kureyş kabilesi Haşim oğulları soyundan, “Hanif dinine” mensup bir aileden, Pazartesi gecesi sabaha doğru henüz tan yeri ağardığı vakit kendisine babasından miras kalan evde, dünyaya teşrif etti.

201 tane ismi şerifleri var. Ancak en fazla bilinen isimleri “Ahmed, Mahmud, Muhammed, Mustafa” Dünyaya gelmeden babasını, 6 yaşında annesini kaybetti, 6 yaşından 8 yaşına kadar öz amcası Ebu Talip baktı, amcası da vefa t edince, 8 yaşından 25 yaşına kadar da dedesi Abdulmuttalip baktı.

Babası, Abdullah, annesi, Âmine Hatun, Zühre oğullarından, üç tane sütannesi,altı tane sütkardeşi var.

12 tane amcası var 2 si Müslüman 7 tane halası var. 4 tane teyzesi var. 25yaşında Hz. Hatice annemiz ile evlendi, 6 tane çocuğu dünyaya geldi, ikisi erkek dördü kız, 12 tane hanımı var, 40 yaşında peygamberlik geldi, peygamberliğinin13 senesini Mekke-i Mükerreme-de 10 senesini de Medine-i Münevvere de İslami tebliğ etti İnsanlara.

53 yaşında Mekke-i Mükerreme’den Medine-i Münevvere’ye hicret etti.Medine-Münevvere’de 63 yaşında Hz Aişe (r.anha) nın odasında fani âlemden baki âleme irtihal etti. Rabbim şefaatine nail eylesin. Babam sözlerini bitirince teşekkür ettim.

 Oynamak için dışarıya çıktım vakitte ilerliyor iftar saati yaklaşıyordu orucun verdiği tatlı yorgunluk uykumu getirmişti odama geçtim uzandım uyumuşum bir müddet uyuduktan sonra uyandım çok susamıştım oruç olduğumu unutarak, masamın üzerinde duran sürahiden bardağa doldurup içtim

Biraz sonra annem odama gelerek hadi oğlum iftar saati sofraya gel ezana az kaldı dedi ve gitti.

Ben ağlamaya başladım. Odamdan çıkamıyordum orucumu bozmuş sözümde duramamıştım gözyaşlarımı sildim odamdan sessizce suçlu olduğumu düşünerek çıktım.

Sofraya oturduğumda babam sanki durumu fark etmiş gibi sordu ne oldu yüzünde bir tuhaflık var dedi.

Bende babacığım Allahu Teâlâ’ya söz verdim ama uykuda çok susamıştım su içtim orucum bozuldu tekrar ağlamaya başladım babam gülerek yüzüme baktı

şimdi beni iyi dinle dedi “ oğlum Allahu Teâlâ oruç tutan kimsenin unutarak yiyip içmesi günah sayılmaz yani unutarak yiyip içmek orucu bozmaz Mevla’nın kuluna hediyesidir.

Biraz önce üzülürken şimdide sevinmeye başladım ve bir müddet sonra akşam ezan sesi duyuldu bizde hep beraber gülüşerek iftar duasını yaptık besmele çekerek iftarımızı açtık, sevgili Allahıma sonsuz hamd ve şükür ettim.

Hem deme! Bende herkes gibiyim, çünkü herkes sana kabir kapısına kadar arkadaşlık eder.

 

Allahumme salli ala Muhammed’in ve ala ali Muhammed.