TGF Başkanından Hendek’e tam not

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın altyapıya önem vermesi ile isim yapan Hendek Güreş İhtisas Kulübü’nü ziyaret etti. TGF Başkanı Musa Aydın’ın son 3 yıldır Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda kürsüye çıkan sporcularıyla Türk Güreşinde önemli bir yere sahip olan Hendek Güreş İhtisas Kulübü’ne yapmış olduğu ziyarette 25. dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, Hendek Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Harun Kaynak, Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Halk Eğitim Müdürü Necati Tan, , Antrenörler Zafer Başar, Sefer Sarı, Rıza Yetim, Ebubekir Yılmaz, Ali Yıldırtan, Oğuz Birinci, Ali Rıza Albayrak, Ahmet Buğra Güneş ve sporcular karşıladılar.

“Hedefimiz olimpiyatlarda madalya”

 Başkan Kaynak, 72 sporcunun aynı anda konaklama yapabildiği içerisinde fitness salonu, sauna, hamam, olimpik halter pisti, 3 adet minder, revir ve psikolog odası, masör odası, idari ofisler, seminer salonu, yemekhanesi bulunan tesiste 230 sporcu olduğunu ifade ederek, “ Kulübümüz 2015-2016 yılında minik erkekler kategorisinde takım halinde Türkiye Şampiyonu, yıldız erkeklerde takım halinde Türkiye Şampiyonu olmuştur. Kulübümüzde Başkan, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarımızda derece yapmış18 milli sporcumuz ve milli takımda görev alan 7 antrenörümüz bulunmaktadır.” dedi. TGF Başkanı Musa Aydın tesiste yaptığı incelemelerde Hendek Güreş Eğitim Merkezi’nin son derece modern güreş eğitim merkezi olduğunu Türk güreşine uzun yıllar hizmet edecek kapasitede örnek alınacak bir tesis olduğunu belirtti. TGF Başkanı Musa Aydın, tesisin yapılmasında emeği geçen herkese Türk güreşi adına teşekkür etti.

“Hendek zirve yapmış”

Alt yapıdan minik güreşçilerle buluşan Başkan Aydın, güreşçilere başarılar dileyerek ülke adına gelecekte altın madalya beklediklerini,  azimli oldukları takdirde büyükleri gibi başarılı olacaklarına inandığını söyledi. Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Türk sporunda güreş lokomotif bir spordur. Hendek bu işin temel taşı olan kulübümüz, alt yapısı son derece sağlam. Milli takıma alt yapıdan sporcu ve antrenör yetiştiriyor.  Türkiye Güreş Federasyonu olarak biz bu işi takip ediyoruz. Hendek ilçemiz tesis yönünden son derece zengin. Gerek bakanlık gerekse belediyemiz Hendek’te bu işi önemseyerek tesisleşmede zirve yapmışlar. Hendek’in fiziki şartları bir Türkiye Şampiyonası’nı rahatlıkla kaldırır. İnşallah bir şampiyonamızı burada yaparız. Ben bu anlamda da bu tesisleri Türk sporuna kazandıran 25. dönem milletvekilimiz Ali İnci’ye, Hendek Belediye Başkanımız İrfan Püsküllü’ye, sporcuların yetişmesinde emeği geçen kulüp başkanımız Harun Kaynak ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum”

“Ot minderlerden Dünya minderlerine”

Kendisi de eski bir güreşçi olan 25.Dönem Milletvekili Ali İnci’de TGF Başkanı Musa Aydın’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek Hendek’te güreşin geçmişi hakkında kısa bilgi verdi.  Hendek’te güreşin varoluşu 1983 yıllarında başladı. İstanbul Beşiktaş Kulübünden Hendek’e getirdiğimiz ot minderleriyle yaptığımız antrenmanlardan bugüne kadar geldiğimiz nokta bir film gibi.  Hendek’in spordaki başarıları bir tarihtir. Büyük zorluklar içerisinde şampiyonlar çıkardık. Çocuklarımızı sokaktaki yanlış yollardan kurtarmak için spor en iyi uğraşıdır. İlçemizde yüzme havuzu yaparak, gençlerimizi yüzme sporuna yönlendirdik. Güreş Milli Takımı, Karate Milli Takımında birçok sporcumuz var. Biz gençlerimize ve çocuklarımıza güveniyoruz. Hem Türk Bayrağını dalgalandıran hem İstiklal Marşımızı söylettiren gençlerimizi yetiştirmek hepimizin görevidir “

TGF Başkanı Musa Aydın’a Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, toplantısı nedeni ile programa katılamayan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün selamlarını ileterek bir plaket takdim etti. TGF Başkanı Musa Aydın, 25. Dönem Milletvekili Ali İnci ile birlikte Bayraktepe Tesisleri’ni gezdi, Hendek Kültür Evi Anı Defteri’ni imzaladı. Başkan Aydın güreş yaptığı yıllardan arkadaşı olan Behiç Atabek’le de biraraya geldi.