Çin’de, 23-30 Ekim tarihlerinde 6. Dünya Geleneksel Wushu Kungfu Şampiyonası’nda, üç Dünya Şampiyonluğu ve bir Dünya ikinciliği alan Wushu Sporcuları Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’yi ziyaret etti.


Şampiyonlar, Wushu Federasyon Başkanı Abdurrahman Akyüz, İl Temsilcisi Fatih Çapoğlu ve Milli Takım Antrenörü Fatma Akyüz ile birlikte Başkan İnci’yi ziyaret etti. 45 Ülkeden 2020 sporcunun katıldığı şampiyonada, Türkiye genelinde 14 sporcu katılırken bunlardan 6 sı, Sakarya’dan katıldı. Şampiyona sonunda Türkiye’den 18 sporcu madalya alıp, 7 sini Sakarya’lı sporcular aldı.


Sporun kökeninde zeka, beceri ve güzel ahlak yatar


Başkan İnci şampiyonları tebrik ederek “Sporun kökeninde zeka, beceri ve güzel ahlak yatar. Gençlerimizi spora yönlendirmek, onların boş vakitlerini değerlendirmelerini sağlar. Ailelerimiz de bu konuda çocuklarını yönlendirmelidir. Federasyon başkanımız Abdurrahman Akyüz Sakarya’da yetişen eski ve başarılı bir sporcudur. Kendi çocuklarını da sporcu olarak yetiştirip, büyük başarılara imza atmıştır. Yetiştirmiş olduğu sporcularının aldığı dereceler ile başarıları ortadadır ve en çok lisanslı sporcuya sahipler. Kendilerini ve sporcularını tebrik ediyor başarılar diliyorum “ Dedi.


Wushu Federasyon Başkanı Abdurrahman Akyüz, Başkan İnci’yi spora ve sporcuya verdiği desteklerden dolayı tebrik etti.


Çin’de yapılan 6. Dünya Geleneksel Wushu Kungfu Şampiyonası’nda Elif Akyüz 4. Dünya Şampiyonluğu, Zeynep Makbule Akyüz ikinci Dünya Şampiyonluğu ve Dünya 2.liği, Necmettin Erbakan Akyüz 3. Dünya Şampiyonluğu ve Dünya 3. lüğü alırken Yağmur Şişman da birinci Dünya 2. liği ve Dünya 3. lüğü elde etti.


Başkan İnci şampiyonları altınla ödüllendirdi.


Sporcular, 20 -21 Aralıkta Ankara’da yapılacak olan  Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kupası için Türkiye ve Çin arası Uluslararası profesyonel maçlarda mücadele edecek.