Demokrasi nöbetinin 16. gününde de Hendek halkı meydanlarda nöbete devam ederken, Hendek Belediyesi Karate İhtisas Kulübü Sporcuları için ödül töreni yapıldı. Programda Dünya Şampiyonu Rümeysa Akyüzlü ve Liseler Arası Olimpiyat Şampiyonu Ömer Faruk Ateş ödüllendirildi. çeşitli dereceler yapan diğer sporcular da altınla ödüllendirildi.

Hendek Belediyesi önünde düzenlenen törene,  25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Enver Tok, AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci, Milli Takım Antrenörü Davut Sefa, yönetimi, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sporcular, aileleri ve vatandaşlar katıldı.



Tören öncesi Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonalarında derece yapan sporcuların tanıtımı yapılarak tek tek sahneye alındı.

Sporcularımız Hendek’i en iyi şekilde temsil ediyor

Programda bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü “ Hendek sadece güreşte değil, karatede ve diğer spor dallarında da Hendek’i yüz akıyla temsil etmişlerdir. Sentetik sahamız ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Özellikle futbolda alt yapıya çok önem vereceğiz. Ailelerimize de çocuklarını spora teşviklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Başarılar daha da artarak devam edecektir “ Dedi.


AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Enver Tok, bir selamlama konuşması yaparak, Hendek’in spor alanındaki başarılarını tebrik edip, sporculara başarılar diledi.

Dünya’da yıldızı parlayan bir ülkeyiz

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci de bir konuşma yaparak “ Hendek artık eski Hendek değil, Türkiye artık eski Türkiye değil, Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla, Milletimizle, Bayrağımızla, Vatanımızla,  Devletimizle Dünya Devletleri arasında artık yıldız gibi parlayan bir ülke olduğunu tüm Dünya görüyor. Cumhurbaşkanımız da bir Dünya lideridir. Cumhurbaşkanımız meydanları doldurun dedi, doldurdunuz, hepinizi tebrik ediyorum “ Diyerek sözlerine şöyle devam etti.

Başarılar çalışmanın ürünüdür

İnci, Hendek’in eski Hendek olmadığını söyleyerek “ Dünya, Avrupa şampiyonlarımız buradadır. Antrenörleri Nurkan Kayacık ve Soner Açıkyol’u tebrik ediyorum. Bu bir çalışmanın ürünüdür. Hendek her alanda birincilikler elde ediyor. Bu başarılar Hendek’imizi ve bizleri gururlandırıyor. Ben sporcularımızı ve hocalarını tebrik ediyorum “Dedi.

Başarılar ödüllendirildi

Konuşmaların ardından Hendek Belediyesi tarafından, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonalarında dereceye giren sporcular, Büşra Tosun, Nurcan Çiçek, Ömer Faruk Ateş, Rümeysa Akyüzlü,  Kerem Ali Zeren, Doğan Ateş, Rümeysa Beyza Ünlüsoy ve Miray Turgut’a hediyeleri verilerek başarıları ödüllendirildi.

Programın sonunda, AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun da Dünya Şampiyonu, Rümeysa Akyüzlü ve Liselerarası Olimpiyat Şampiyonu Ömer Faruk Ateş’e altın takarak tebrik etti. İşadamları ve vatandaşlar da şampiyonlara hediyeler verirken, Karate İhtisas Kulübü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi ile program sona erdi.

Hendek Halkı tören sonrası Demokrasi nöbetine devam etti.