Kavakçı seminerde

“Ata sporumuza sahip çıkalım”

 

2014 sezonunda uluslararası platformda elde ettiği başarılar ile adından sıkça söz ettiren Türk güreşinde eğitim ve gelişim seminerleri tüm hızıyla sürüyor. Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya'nın göreve gelmesiyle minder güreşi ile birlikte eski heyecanlı günlerine geri dönen yağlı güreşte de yeni sezon hazırlıklarına start veriliyor.

Antalya'nın Kemer ilçesinde yer alan Majesty Mirage Park Otel'de yapılan seminere 69 başpehlivan ve 86 başaltı pehlivanın yanı sıra yağlı güreş hakemleri ile cazgırları da katıldı. Eğitim semineri, 7 Ocak 2015 Çarşamba günü saat 10.00'da Hamza Yerlikaya'nın açılış konuşması start aldı.

69 başpehlivan

Türkiye’deki 69 başpehlivandan biri olan Hendekli başpehlivan ve Hendek Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kavakçı’nın katıldığı seminerde güreşin daha ileriye gidebilmesi için neler yapılması gerektiği konuşularak çeşitli konuşuldu. Seminerde başpehlivan Ahmet Kavakçı’da görüşlerini açıkladı.

Doğru tektir

Yağlı güreşin davulcusundan cazgırına, güreşçisinden hakemlerine kadar değinen Kavakçı, “Doğru tektir. Doğruyu hep birlikte istişare halinde belirleyip o doğrultuda birleşebilmek için buradayız. Türkün gücünü Dünya’ya gösteren ata sporumuz yağlı güreş organizasyonları maalesef çeşitli nedenlerden dolayı giderek azalmaktadır. Bu sporun aktörleri olan başpehlivan arkadaşlar gittikleri organizasyonlarda gerekli maddi ücreti alabiliyoruz. Fakat bu spora teşvik edilen gençlerimiz alt boylarda gerekli maddi ücreti alamıyorlar.

Teşvik önemli

Kavakçı sözlerine şöyle devam etti: “ Bu duruma örnek olarak Hendek Belediyesi yağlı güreşlerinde verilen ücretler diğer organizasyonlara örnek teşkil edecek güzelliktedir. Minikten büyük orta boyuna kadar toplamda 52 bin lira gibi ciddi bir rakam dağıtılıyor. Ve minikten başa kadar tüm pehlivanlar memnun ayrılıyorlar. Ben burada güreşin içerisinden gelen eski milli güreşçimiz Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye teşekkür ediyorum”