ZIMBA HENDEK’TE

 Ziyarette Hendek Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Harun Kaynak SASKF Başkanı Yaşar Zımba’ya teşekkür ederek plaket takdim etti.

“Hedefimiz olimpiyatlarda madalya”

Hendek Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Harun Kaynak, SASKF Başkanı Yaşar Zımba’ya tesisi gezdirerek bilgi verdi.  Başkan Kaynak, “72 sporcunun aynı anda konaklama yapabildiği içerisinde fitness salonu, sauna, hamam, olimpik halter pisti, 3 adet minder, revir ve psikolog odası, masör odası, idari ofisler, seminer salonu, yemekhanesi bulunan tesiste 230 sporcu olduğunu ifade ederek, “ Kulübümüz 2015-2016 yılında minik erkekler kategorisinde takım halinde Türkiye Şampiyonu, yıldız erkeklerde takım halinde Türkiye üçüncüsü olmuştur. Kulübümüzde, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarımızda derece yapmış18 milli sporcumuz ve milli takımda görev alan 7 antrenörümüz bulunmaktadır.” dedi. Zımba, tesiste yaptığı incelemelerde Hendek Güreş Eğitim Merkezi’nin son derece modern güreş eğitim merkezi olduğunu Türk güreşine uzun yıllar hizmet edecek kapasitede örnek alınacak bir tesis olduğunu belirtti.

“Hendek zirve yapmış”

Zımba sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklarımızı ve gençlerimizi spora ne kadar çok teşvik edersek, onları hem her türlü kötü alışkanlıktan koruruz hem de daha sağlıklı olmalarını sağlarız. Hendek bu işin temel taşı olan kulübümüz, alt yapısı son derece sağlam. Milli takıma alt yapıdan sporcu ve antrenör yetiştiriyor.  Hendek ilçemiz tesis yönünden son derece zengin. Gerek bakanlık gerekse belediyemiz Hendek’te bu işi önemseyerek tesisleşmede zirve yapmışlar. Hendek’in fiziki şartları bir Türkiye Şampiyonası’nı rahatlıkla kaldırır. Ben bu anlamda da bu tesisleri Türk sporuna kazandıran 25. dönem milletvekilimiz Ali İnci’ye, Hendek Belediye Başkanımız İrfan Püsküllü’ye, sporcuların yetişmesinde emeği geçen kulüp başkanımız Harun Kaynak ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum”

SASKF Başkanı Yaşar Zımba’nın ziyaretin de Hendek Belediyesi Spor Müdürü Sefer Sarı, İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, antrenörler Rıza Yetim, Ali Yıldırtan ve Suat Aydın’da hazır bulundu.