Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, 3 Temmuz Pazartesi günü itibariyle şoför kartı uygulamasının sona ereceğini açıkladı. Pistil, “Vatandaşlarımızın 3 Temmuz Pazartesi gününe kadar Kart54 sahibi olması gerekiyor” dedi.
 
Bu süreçte bilgi sahibi olamayan ve kart alamayan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları içinse ilk etapta bir geçiş ücreti belirlenmiş ve bu süreçte nakit ödeme yapan yolcular için şoför kartı uygulaması gerçekleştirilmişti. Daire Başkanı Fatih Pistil yaptığı açıklamada, 3 Temmuz itibariyle şoför kartı uygulamasının da sona ereceğini duyurdu.
 
Nakit alış verişi sorunlu
3 Temmuz Pazartesi gününden itibaren Kart54 sahibi olmayan vatandaşların belediye ve özel halk otobüsü ile ulaşım sağlayamayacaklarını söyleyen Pistil, “Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için 3 Temmuz Pazartesi gününe kadar Kart54 sahibi olması gerekiyor. Elektronik Ücret Toplama Sistemi son yıllarda birçok şehirde hızla kullanılmaya başlandı ve kısa sürede nakit kullanımlar kaldırılarak modern toplu taşımanın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Yolculuk esnasında nakit alışverişi gerek güvenlik, gerekse zaman kaybı açısından sorunlu bir ödeme şeklidir” diye konuştu.
 
Akıllı şehir altyapısı
Elektronik Ücret Toplama Sistemi’nin toplu taşıma planlamasında veri sağlayıcı olduğunu vurgulayan Pistil, “Böyle daha doğru ulaşım planlaması için altlık teşkil ediyor. Ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı mevzuatı da Akıllı Ulaşım Sistemleri kapsamnda kartlı sistemi zorunlu kılıyor. Devam eden süreçte ülke genelinde tek ulaşım kartı ile entegre bir toplu taşımanın altyapısı bakanlıkça hazırlanıyor. Biz de Sakarya olarak çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Şehir genelinde diğer toplu taşıma araçları ve otoparklar gibi kamusal alanlarda da entegrasyonu sağlayarak sistemi ve akıllı şehir altyapısını geliştiriyor, vatandaşlarımızın şehir yaşantısına katkı sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Bayii sayısı artacak
Pistil, “Nakit binişlerin kalkmasıyla bayilik talepleri artış göstermiş durumda. Kart54 bayii ağımız hızla genişliyor. Şu anda toplam 220 tane hizmet noktamız bulunuyor. Tüm terminal ve garajlarda bayi oluşturduk. Bayii ihtiyacı olduğu düşünülen yoğun kullanım noktalarının bize iletilmesi halinde gerekli çalışmaları hemen yapıyoruz. Vatandaşlarımız bayilerimizle ilgili daha detaylı bilgiye web adresinden ulaşabilirler. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için kısa süre içerisinde Kart54 sahibi olmaları gerektiğini tekrar hatırlatıyorum. Bu süreçte hassasiyet gösteren esnaf ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”