"Son günlerde ülke gündemi gezi parkı olayları ile meşgul.

Ama neden ? Hendek'ten size bir gezi parkı Hendek örneği vereyim analizini siz yapın..

Hendek yeni mahalle servetiye caddesinde oturan bir vatandaşım. Apartmanımızın belediyenin verdiği kararlar doğrultusunda yol için bıraktığı alan dışında kendisine ait olan bölümüne ağaç,çardak,yürüme yolları yapılmıştır. Bu alan apartmanın arazisidir. Ve güvenlik amacı ile etrafı sınırı aşmayacak Şekilde geçme çit diye anılan 1,5 metre uzunluğunda duvar ile çevrilmiştir. Apartman sakinleri kendi imkanları ile yaptığı çardakta oturuyor bahçedeki ağaçlık yeşil alan güzel bir görüntü oluşturuyordu. Çocuklar yola çıkmadan bahcesinde oyun oynuyordu. Derken bir sabah apartman sakinlerinin haberi olmadan,yazılı bir karar gelmeden Belediye ekiplari önce duvarı yıktı,çardağı söktü,yürüme yollarını kaldırdı,çiçeklikleri yerinden çıkardı.

Amaç tehlikeli olan yolu genişletmekmiş.( istimlak alanı yolun karşısıdır ) Durumu gören mahalle sakinlerinden bir tanesi kendisine sıra gelmeden Hukuki yollara başvurdu ve yıkım durduruldu. Ama bizim bahçemiz yıkıldığı ile kaldı,( Kepçenin önüne çıkan bir vekilimiz olmadığından belki ) Derken ülkemizde gezi parkı olayları patlak verdi.

Polise taş atanları kamu malına zara verenleri savunmuyorum tabii. Ama daha iyi anlıyorum bu kızgınlığın sebebini.

Sizinle ilgili kararların haberiniz olmadan verilmesinin ne kadar sinir bozucu olduğunu daha iyi anlıyorum artık.

Seçtiklerinizin sizinle paylaşma gereksinimi olmadan verdiği kararların Acılığını Tattık şimdi.

Son 10 yılda ülkemizin ne kadar ilerlediğini görüyoruz,İlçemizin il Seviyesine geldiğini görüyoruz,emeği gecenler mükafatını sandıkta alıyor Zaten.Ama biraz daha dinlesek birbirimizi kulak versek ne güzel olurdu.

Ağaçlarımız sökülmedi,çok şükür şimdilik.Sökülmeyeceğinide umut ediyorum. Ama evimize döndüğümüzde belki onlarda olmayacak yerinde artık. Son olarak Peygamber efendimizin bir Hadis-i Şerif ile yazımı bitirmek istiyorum. “Kıyametin Kopacağını Bilseniz Elinizdeki Fidanı Dikiniz”