Saat 13.00 de yapılan kongreye başta Hendek Ak parti gençlik teşkilatının yanı sıra Sakarya Ak parti milletvekili Ayşegül İslam, Hendek belediye başkanı Ali İnci, Hendek Ak parti teşkilat başkanı Şenay Sakal, sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlardan bir bölümü katıldılar.
Renkli ve ses getiren hizmetlere imza attık


17 Temmuz 2004 yılında yapılan kongrede Hendek Ak parti gençlik kolları başkanlığını 7 yıldır devam ettiren   Orhan Aydın, salonda bulunan coçkulu gençliğe yaptığı konuşmada; “  17 Temmuz 2004 yılında yapılan olağan kongre ile gençlik kolu başkanlığı görevine geldim. Ekibim ve çalışma arkadaşlarımla canla başla  verilen her görevi yerine getirdik. 7 yıllık görevim içersinde 2 genel seçim, 1 yerel seçim, 2 referandum seçim çalışmalarında  teşkilatımız ve gençlik kollarımız ile azim, gayret ve samimiyetle çalıştık. Bu seçim çalışmalarında  ve mitinglerde gençlik kolları olarak yerel ve ulusal basında  renkli ve ses getiren çalışmalara imza attık. Bu görev süremiz içersinde teşkilat içinde çalışmalarımızda her zaman destek veren ilçe başkanımız Şenay Sakal’a, Hendek belediye başkanı ve ağabeyimiz Ali İnci’ye, muhtarlarımıza, sivil toplum örgütü başkanlarımıza yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.Yeni görev alacak olan arkadaşımız ve ekibine de başarılar diliyorum” dedi. Orhan aydın, yaklaşan Ramazan ayına da değinerek; “ ramazan ayı tüm İslam alemine hayırlı olsun.3.cüsü yapılan olağan kongremiz ilçemize, partimize , Hendek’imize ve Sakarya’mıza hayırlı olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Her hizmetin altında gençlerimizin imzası vardır
Kürsüye gelen Hendek belediye başkanı Ali İnci yaptığı konuşmasında,  , Bizler ak parti olarak yaptığımız her hizmetin altında Ak parti gençlik kollarımızın ve teşkilatımızın imzası vardır. Görevlerini başarıyla  yapmışlardır huzurunuzda kendilerini tebrik ediyorum” diyerek övgü dolu sözler söyledi.
Siyasetçi az konuşmalı çok dinlemeli
Hendek Ak parti ilçe başkanı Şenay Sakal’da kongrenin hayırlı olması dileğiyle başladığı  konuşmasında Ak parti gençlik kollarında 7 yıldır görev yapan ekibi teşekkür ederek, teşkilatçılığa vurgu yaptı. Sakal; “ Gençliğine güvenen ve onu onore eden parti  Ak parti olmuştur. Yıllardır gerek kadın kolları gerekse gençlik teşkilatımızın uyumlu çalışması her türlü takdirin üzerindedir. Çünkü Hendek ile yeni bir Ak parti düşüncesi geldi. Bu ülkeye hizmet etmek bir onurdu bir gurur du. Yaklaşık 3.cü dönemdir  belediye başkanlığı 3.cü dönemdir Ak parti iktidarı , hele bugün 2023 diyen bir başbakanımız var.”diyen Sakal yeni seçilecek gençlik kolları başkanına da uyarılarda bulundu. Sakal; “ bir siyasetçi çok konuşmayı marifet saymayacak, az konuşacak çok dinleyecek çünkü bizim ağzımızdan çıkan sözün çarçopu yok. Bunu ben söylemedim deme şansı yok.” Dedi.
Ülke çok iyi yolda
Şenay sakal, ülkenin çok iyiye gittiğini ifade ederek; inşallah şu PKK belasını da başımızdan def ettiğimizde  çok kısa sürede kat ettiği yolları çok daha hızlı bir şekilde kat edecektir” dedi.
Hendek  başarılara imza atmış bir ilçe
Kongreye katılan Sakarya milletvekili Ayşegül İslam’da yaptığı  teşekkür konuşmasında; “  Hendek Ak parti olarak; teşkilatında,kadın kollarında,gençlik teşkilatında başarılara imza atmış bir ilçe Hendek. Yapılan bu kongre ilçemize,ilimize ve  memleketimize hayırlar getirsin. Görevi devralacak arkadaşlarıma da görevlerinde başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonraki süreç de  sizin düşüncelerinizi ve başarılarınızı paylaşarak karşı karşıya geleceğiz sizlerle.Kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek izninizi istiyorum Saygılar sunuyorum” dedi.
Ayşegül İslam, konuşmaların ardından 7 yıllık görevinden ayrılan Hendek Gençlik kolları başkanı Orhan Aydın’a başarılı çalışmalarından dolayı  Cumhuriyet altını takarken, Hendek belediye başkanı Ali İnci ve Hendek Ak parti ilçe başkanı Şenay Sakal plaket takdim ettiler.
400 üye Deniz dedi
Plaket takdiminin ardından seçimlere geçildi. 400 delegenin oy kullandığı Hendek gençlik kolları başkanlığı 3. cü olağan kongresinde tek adayla gidilen seçimde yeni başkan Bilal Deniz, 400 delegenin oyunu alarak Hendek ak parti gençlik kolları başkanı oldu. Gençlik kolları başkanı Deniz, seçimler sonrası yaptığı konuşmasında delegelere teşekkür ederek; “bana  göstermiş olduğunuz  güvene layık olmaya çalışacağım. Hep birlikte aldığımız bu hizmet bayrağını siz arkadaşlarımın da katkılarıyla daha ileriye götürebilmenin mücadelesini vereceğiz.Teşekkür ediyorum” dedi.