SEDAŞ’ı Bakanımızla Görüştük

Yılın ilk Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, şehir genelinde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili,  “SEDAŞ’ın politikalarını Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızla görüştük” dedi. Toplantıda ayrıca il genelindeki karla mücadele çalışmaları kapsamında tüm güzergâhlara 6 bin 500 ton tuz atıldığını belirten Başkan Toçoğlu, MHP İl Başkanı Bülbül’e, “Şu gerçek unutulmamalı; ispat, iddiayı ortaya koyana düşer” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İlave 5 madde ile 48 gündemin meclis üyelerinin oylarına sunulduğu oturumda gündem dışı söz alan MHP grubu meclis üyesi Erkal Etçioğlu, şiddetli kar yağışı ile birlikte Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin karla mücadele çalışmalarında herhangi bir sorun görmediklerinin altını çizdi.

Halkın Desteği Gerekiyor

Etçioğlu, “Belediyelerin karla mücadelede hazırlık konusunda eksiklikleri olduğu gördük. Belediyelerimizin güçleri bellidir. Bu yüzden kriz zamanlarında halkın da kar temizleme çalışmalarına destek olması gerekiyor. Tuzlama çalışmaları konusunda bazı sorunlar yaşandı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yeni teknolojik gelişmeler ile hizmet kalitesini arttırabilir. Yaya yollarının temizliği konusunda da beraber hareket edilebilir” diye konuştu.

SEDAŞ Mazeret Üretemez

Etçioğlu’nun ardından söz alan Serdivan Belediyesi Başkanı Yusuf Alemdar ise, “Belediyelerimizin karla mücadele konusundaki üstün performansı ortadadır. Ancak açık bir şekilde ifade etmeliyim ki; SEDAŞ ve yöneticilerinin politikaları şehrimize yakışmamaktadır. Karla mücadele konusunda yaşadığımız tek sorun SEDAŞ ile ilgiliydi. Bu çağda bir mahallede 36 saat elektriğin olmaması izah edilemez. SEDAŞ mazeret üretemez. Biz özelleştirmelerin karşısında değiliz ancak özelleştirme yapıldığı taktirde vatandaşlarımız da mağdur edilmemeli. Bu konudaki hukuki mücadelemiz de devam edecek” dedi.

6 bin 500 Ton Tuz Attık

Yılın ilk meclis toplantısının hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Zeki Toçoğlu, “Geçtiğimiz yaz aylarında şehrimizin bazı bölgelerinde sel meydana geldi. Sorun yaşamadan selin izlerini sildik. İl Özel İdarelerinin kapandığı bu yeni dönemde ilk kış mevsimini yaşıyoruz. Hamdolsun karla mücadele konusunda önemli bir sorun yaşamadık. Önceliklerimiz kapsamında çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Şehir genelindeki tüm güzergahlara 6 bin 500 ton tuz attık. Bu konuda oldukça ihtiyatlı davranıyoruz” ifadelerini kullandı.

Süreç Bu Şekilde Devam Edemez

Şehir genelinde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin birçok bölgesinde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili sosyal medyadan birçok yorum aldık. Biz emeklerimizin zayi edilmesini asla kabul edemeyiz. SEDAŞ özelleştirildi. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Bu süreç bu şekilde devam edemez. Hemşerilerimizi mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur. Hemşerilerimizin haklı şikâyetlerini anlıyoruz. Bu konuda Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızla da görüştük. Gereken neyse bir an önce yapılacak” dedi.

Şehre Fayda Sağlamaz

MHP İl Başkanı Levent Bülbül’ün iddialarına bir kez daha cevap veren Başkan Zeki Toçoğlu, “Yanlış bilgilerle konuşulmaması gerektiğini bir kez daha ifade etmek mecburiyetindeyiz. Şu gerçek unutulmamalı; ispat, iddiayı ortaya koyana düşer. Her şeyden önce tarım arazilerinin imara açılması belli bir prosedüre bağlanmıştır. 10 kişiden oluşan Toprak Kurulu, tarım vasfını kaybetmiş araziler ile ilgili karar vermeye yetkili tek organdır. Belediyelerin bu konuda herhangi bir yetkisi yoktur. Yazlık bölgesindeki tarım arazileri ile Türk Traktör Fabrikasının bulunduğu alandaki tarım arazilerini imara biz açmadık. Tarım arazilerinin imara açılması taraftarı değiliz. Bu tartışmalar kimseye fayda sağlamaz. Şehrin havasının bu gereksiz tartışmalar ile bozulmaması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Yılın İlk Meclisi

Yılın ilk Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda ilave 5 madde ile 48 gündem meclis üyelerinin oylarına sunuldu. 1 ve 14. madde de dahil olmak üzere 44 ve 45. maddeler komisyondan geldiği şekilde oy çokluğu ile kabul edilirken, MHP grubu 2, 6 ve 10. maddelere ret oyu verdi. 15 ve 31. madde de dahil olmak üzere 47 ve 48. maddeler ise oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. 32 ve 42. madde dahil olmak üzere 46. madde oy birliği ile kabul edildi. Meclis üyeleri ayrıca 43. madde kapsamında denetim komisyonu üyelerini seçti. Gizli oy ile seçilen meclis denetim komisyonu üyeleri ise şöyle; Rıdvan Elturan, Ahmet Safitürk, Fevzi Gürsoy, Osman Hira ve İlhan Filiz.