Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Çatalköprü Mahallesi girişinde başlatılan köprü yenileme çalışmasında incelemelerde bulundu. Eski Ankara Yolu olarak bilinen güzergâhta inşa edilen yeni köprü ile bölgede ulaşım güvenliğini daha da arttıracaklarının altını çizen Başkan Toçoğlu, “Çatalköprü Mahallemizin girişindeki eski köprüyü yıkıyoruz. Yerine 56 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde yeni bir köprü inşa edeceğiz. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

 

120 Günlük Çalışma

Başkan Zeki Toçoğlu, “Kısa süre önce bölgede gerçekleştirdiğimiz incelemeler neticesinde Mudurnu Çayı üzerindeki eski köprünün yerine daha modern bir köprü inşa edeceğimizi belirtmiştik. Güzergâhı kullanan vatandaşlarımız ile bir araya gelerek, proje ile ilgili bilgi paylaşımında bulunduk. Bölgede 120 gün sürecek çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Arterde ulaşım ise alternatif güzergâhlar kullanılarak sağlanıyor” ifadelerini kullandı.

 

Alternatif Güzergâhlar Belirlendi

Çökekler Girişi, Budaklar Kavşağı ve Hendek’ten gelişlerin D-100 Karayoluna yönlendirildiğini de kaydeden Başkan Toçoğlu, “Köprüde başlattığımız çalışma kapsamında yolu ulaşıma kapattık. Ulaşım Dairesi Başkanlığımız tarafından gerekli işaret ve işaretçiler kullanılarak, Çökekler Girişi, Budaklar Kavşağı ve Hendek’ten gelişleri D-100 Karayolu’na yönlendiriyoruz. Hemşerilerimize projemize göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Önemli Bir Adım

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Şehrimizin birçok bölgesinde kentsel tasarım ve cadde yenileme projelerimiz de devam ediyor. İnşallah yenilenen köprü projemizde de çalışmaların tamamlanmasının ardından bölge ulaşımında önemli bir adım atmış olacağız. Mudurnu Çayı üzerinde yeniden inşa edilen köprümüz bölgeye uzun yıllar hizmet sunmaya devam edecek.”