Best Western Premier Otel’de düzenlenen programa Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; Sakarya Milletvekilleri, Prof. Dr. Mustafa İsen, Zihni Açba, Ayhan Sefer Üstün, Ali İhsan Yavuz, Garnizon Komutanı P. Alb. Mustafa Cüneyt Arıkan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Sertaç Kesler, Kaymakamlar, Sakarya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, STK Temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

SAÜ’de bulunduğu dönemin kendisi için çok özel olduğunu belirten Prof. Dr. Elmas, her zaman başarının ve kalitenin peşinden gittiklerini, çalışma hayatı içerisinde daima hem meslektaşları, hem de öğrencileri ile karşılıklı sevgi-saygı içerisinde bugünlere geldiklerini belirterek, böylesi bir organizasyon için başta Sayın Valimiz olmak üzere katılan herkese müteşekkir olduğunu ifade etti. 

İlimizde göreve başladığı günden bu yana göz açıp kapayıncaya kadar 8 ay geçtiğini, birçok kişinin veda programına katıldıklarını ve devlet görevinde bulunan herkesin her yerde misafir olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Hocamızı tanıdığımız bu süre zarfında Üniversiteyi bulunduğu yerden fersah-fersah mesafelere taşımış, Türkiye üniversiteleri arasında çok saygın bir yere oturtmuş olduğunu gördük. SAÜ’den yetişen 3-4 hocamız da değişik üniversitelerde rektörlük yapıyorlar, mesela Diyanet İşleri Başkanımız buradan. Birçok kürsülerde buradan yetişen hocalarımız var. Mesleğini başarıyla ifa eden, dünyanın her yerinde Sakarya Üniversitesi diplomasını gurur ve onurla taşıyan birçok mezun öğrenci var.

Üniversiteyi, bütün fakülte ve hocaları, öğrencileri hatta öğrenci velilerini sevk ve idare etmek bunun yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyon ve diyalog halinde olmak ve üniversiteyi de halkla birleştirmek son derece önemli ve bir o kadar da meşakkatlidir. Hocamızın hiçbir gerilime meydan vermeden herkesle diyalog kuran, her düşünceden, dünya görüşü ne olursa olsun herkesle bağdaşan, onlardan azami derece istifade etmeye çalışan bir yapısı var. Liyakate önem veren tarzıyla başarıyı yakalamış, gerilimin asla taraftarı olmamış, hiç kimsenin kusurunu arayıp ta cezayı düşünmemiş, seçimlerde kendisinin aleyhinde konuşan rakipleri, rakiplerin yanında çalışanlar da olsa onlara intikamcı bir yaklaşımda bulunmamış ki, bu konuda kendisini tebrik etmek istiyorum. Çalıştığımız birçok yerde bunun sayısız örneklerini hatta acı örneklerini gördük. Bazı insanlar, kendisine rakip olup da desteklemeyen kişileri galiz ifadelerle, ne hırsızlığını ne adamlığını bırakıyorlar. Ancak burada bunların hiçbiri yaşanmamış ve bilakis kendisine rakip olan arkadaşlarından bir kısmını da yönetimde göreve getirmiş. Uzlaşmacı kişiliğiyle stres ve sıkıntısını dışarıya aksettirmemesiyle önemli bir kamu görevlisiydi. 

Hocamızın yeni görev yeri son derece önemli bir kurum. Üniversitelerimizde kaliteyi arttırma, hizmette kalite yarışına girme, kaliteyi yakalayamamış üniversiteleri de teşhir etme gibi son derece önemli bir görev ifa edecek.
Üniversitelerimiz gelişmemiz ve istikbalimiz için son derece önemli. Oraya insanlar büyük ümitlerle geliyorlar, mağdur insanlara hayır-hasenat için burs verip okumalarına vesile olan birçok insan var, Şimdi biz bunlara bir şey vermeden oyalayıp gönderirsek, büyük bir vebal altında oluruz. Hocamızın yeni görevinin kendisine, ailesine, üniversitelerimize, vatana ve millete hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Programın sonunda Prof. Dr. Elmas’a ilimizdeki ve üniversitedeki hizmetlerinden dolayı teşekkür belgesi de verildi.