T.C.
SAKARYA VALİLİĞİ
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Vali Hüseyin Avni Coş’un 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Eğitim, bir milletin bekasını sürdürebilmesi için gereken en önemli unsurların başında gelir. Bugün dünyanın gelişmiş ülkeleri, eğitim öğretime en fazla yatırım yapan devletlerdir. Türkiye Cumhuriyeti olarak, bugünümüzü Cumhuriyetin kurulmuş olduğu dönemle kıyasladığımızda çok önemli mesafeler kat ettiğimiz görülecektir. Ancak sürekli değişen bir dünyada yaşadığımızı ve gelmiş olduğumuz seviyeyi yeterli görmemizin mümkün olmadığı da bir gerçektir. Değişimin devamlı ve hızlı olduğu bir dünyada, bizler de eğitim alanındaki çağdaş gelişmeleri yakından takip ederek, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza bu gelişmeleri aktarmamız gerektiğini asla unutmamalıyız.

Vatanını ve Milletini seven, bizi biz yapan değerleri bilen ve koruyan, bilgili, donanımlı, çalışkan ve üretken bir nesil yetiştirmek, Milli Eğitimimizin ve çağdaş eğitim anlayışımızın bir gereğidir. Eğitim, birey ve toplum olarak hepimizin en önemli meselesidir. Vazgeçilmez bir süreç olan eğitimde çocuklarımızı, bu anlayışla yetiştirerek hayata hazırlamak başta idareci ve öğretmenlerimiz olmak üzere velilerimizin de sorumluluğundadır.   

Değerli Yöneticiler;

Sakarya genelinde onbinlerce öğrencimizin eğitim gördüğü okullarda yürürlükteki mevzuat kapsamında düzeni sağlamak, eğitim neferleri olan öğretmenlerimiz, çocuklarımızın geleceğini şekillendirmek amacında olan velilerimiz ve öğrencilerimiz arasındaki diyalog köprüsü oluşturmak, okulunuzda yaşanan sıkıntıların çözümü için gerekli çalışmaları yapmak, kantin ile yemekhanelerde gıda güvenliği ve hijyen konusuna dikkat etmek, okulların aynı zamanda ortak birer yaşam alanı olduğunu unutmadan, görev ve sorumlulukları yerine getirmeniz,  eğitim ve öğretim yılının çok daha huzurlu ve başarılı geçmesinde en önemli unsur olacaktır.

Kıymetli Öğretmenler;

Eğitim fonksiyonlarını yerine getirmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanması, her şeyden önce öğretmenlerin, yani sizlerin gayretlerine bağlıdır. Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenlik, dünyanın her ülkesinde onurlu ve itibarlı meslektir. Bugün ne mutlu ki; İlimizin ve ülkemizin her köşesinde sorumluluklarını sorunlarından üstün tutma anlayışıyla çalışan öğretmenlerimiz görevlerinin bilinci içinde evlatlarımızı yetiştirmekle meşguller. Bu kutsal mesleğin temsilcileri, değeri hiçbir maddiyatla ölçülemeyecek kadar büyük fedakârlığın timsalidirler. Bugünkü gücümüzün öğretmelerimizin eseri olduğunun bilincindeyiz. Milletimizin geçmişinde ve bugününde sizlerin izi, emeği ve birikimi vardır. Türkiye’mizin geleceği sizin ellerinizdedir.

Sevgili Öğrenciler;

Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Bizim bütün gayretimiz sizlerin yetişmesi, sizlerin iyi birer vatandaş olabilmesi içindir. Önümüzdeki yüzyılın bilim adamları, yöneticileri, öğretmenleri sizler olacaksınız. Bu yüzden çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalı kendinizi iyi yetiştirmeli başka bir değişle çağı yakalamalısınız. Bizler de bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Okuyan, araştıran, sorgulayan, dünyayı dönüştürecek fikirler üretebilen, eleştirel düşünen, kendine güvenen, teknolojiye hakim, girişimci, ufku ve vizyonu geniş birer insan olarak yetişmeniz en büyük amacımızdır. Geleceğimizin güvencesi olan siz çok değerli öğrencilerimizin,  başarıya ulaşmada en önemli unsurun düzenli ve sistemli çalışma olduğunu asla unutmayacağınıza, okulunuza, öğretmenlerinize, ailelerinize ve Ülkenize olan sorumluluğunuzu layıkıyla yerine getireceğinize yürekten inanıyorum.

Saygıdeğer Veliler;

Özlediğimiz, hedeflediğimiz okul; öğrenmeyi sevdiren, düşünen, araştıran, sorgulayan, bilgiyi kullanan, kendisiyle ve çevresiyle barışık öğrenciler yetiştiren okuldur. Eğitim ve öğretim, sadece okulda cereyan bir olgu değildir. Eğitimin başladığı yer ailedir. Anne-baba çocuğun eğitimi konusunda öğretmen ve yöneticilerle sürekli diyalog halinde olmalıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; büyük emek isteyen, sabır ve özveri gerektiren eğitim yolculuğunda, hep beraber el ele vererek, yeni dönemde İlimizdeki başarı çıtasını daha yükseklere taşımak, eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz hedefe ulaşabilmek için yaptığımız titiz çalışmaların kararlılıkla sürdüreceğimizi ifade ederken, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının çocuklarımıza, velilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyor, Sevgi ve Saygılarımı sunuyorum.