AKM’de gerçekleştirilen programa Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, ilçe belediye başkanları, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş, Otobüsçüler ve Servis Araçları Odası Başkanı Cevat Demir, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Feridun Canbaz, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, STK temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Trafik kurallarına tam uyulan; yolları, caddeleri ve sokakları güvenli bir şehir için, ‘Trafikte Farkındalık Hareketi’ni başlattıklarını belirten SBB Başkanı Toçoğlu, en büyük can ve mal kaybının halen trafik kazalarından kaynaklanmakta olduğunu, diğer ülkelere kıyasla, ülkemizdeki trafik kazalarında ölüm oranlarının yüksek olmasının da, insan kusurundan kaynaklandığını belirtti.

SESOB Başkanı Alişan ise, şehri paylaşmaya hazır, her türlü eğitim, önlem ve tedbire açık, değişim ve dönüşüme de hazır olduklarını ifade ederek, bu hizmeti sağlayabilecek ortam ve fırsatları bulmalarının yeterli olacağını söyledi.

Şehir ve şehirli olmanın paylaşmayı gerektirdiğini, insanların paylaşmak için bir arada yaşadıklarını dile getiren Vali Balkanlıoğlu da, “Çok güzel bir slogan. Şehrin her yerini paylaşmak zorundayız. Herkes aynı mesleğe sahip olamaz. Her türlü meslek erbabına yaşamak için ihtiyacımız var. Güvenlik, medeniyet kurarken en önemli konulardan birisidir. Şehir canlı bir organizma gibidir. Günümüzde de bu ihtiyaçlar bitmedi, tersine artarak devam ediyor. Her şeyi paylaşmak zorundayız. Dinimiz de bunu emrediyor. Biz ölümlü insanlarız. Kıyamet günü amel defterimizi kapatıyoruz. Ama hala trafikte paylaşmayı istemiyoruz. Birilerinin ölümüne sebep olursak, büyük bir vebal taşırız. Trafik konularına dikkat etmeliyiz. Kent paylaşmak demektir. Halkımızın bunu iyi bilmesi lazım. Trafik kuralları çok uzun araştırmalar neticesinden ortaya çıkmıştır. İnşallah bundan sonra daha dikkatli oluruz. Proje ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi. 

Programın sonunda, trafik bilincini geliştirip kültürünü yaygınlaştıracak, kamuoyunda farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenleneceği ve emniyet kemerinden hız kuralları ihlaline, hatalı parklardan geçiş önceliğine, agresif sürücülerden yaya hatalarına kadar, birçok konuda çalışmaların yürütüleceği “Trafikte Farkındalık Hareketi” projesinin geliştirilmesi için Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve SESOB arasında protokol imzalandı.