Akyazı Denince Akla Hizmet Gelir

Ayrıca ilçemize büyük bir yaşam alanını, Sosyal Gelişim Merkezi’ni kazandırdık. Akyazı Spor Tesisi’nde çalışmalar tamamlandı. Yeni köprüler ve ilçemiz grup yollarında asfalt konusunda yeni çalışmalarımız da olacak.Hamdolsun artık Akyazı denince akla hizmet geliyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akyazı’da görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmada Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş ve ilçede görev yapan mahalle muhtarları yer aldı. Başkan Toçoğlu yeni yatırımlarla gelişen bir Akyazı’yı inşa ettiklerini söyledi.

Uçurumun Kenarından Döndük
15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla muhtarlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Zeki Toçoğlu, “15 Temmuz’da tabir yerindeyse uçurumun kenarından döndük. Asker üniformalarını üzerlerine geçirmiş hainler, ülkemizi uçuruma sürüklemek istediler. Hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşları ve milletimizin feraseti ile bu girişimi engelledik. Büyük bir badire atlattık. Şu an belki tam anlamıyla farkına varamıyoruz ancak gelecekte belki de bu girişimi tüm yönleriyle çok daha iyi anlayacağız. Hepimize geçmiş olsun” diye konuştu.

Akyazı’ya Yeni Yatırımlar
İlçede yapılan çalışmalara dönük değerlendirmelerde de bulunan Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin her bir köşesinde belediyeciliğin gerektirdiği örnek çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Hem altyapı hem de üstyapı da önemli hamleler yapıyoruz. Akyazı ilçemize de bu anlamda yeni yatırımlarımız geliyor. Bildiğiniz gibi Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi’nde çalışmalarımızı tamamladık. Eylül ayında gerçekleşecek Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin toplu açılış töreninde bu merkezin açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekleştirecekler. Akyazı 7’den 70’e burada, yeni yaşam alanında buluşacak. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Birçok Başlıkta Önemli Hizmetler
Başkan Toçoğlu, “Göreve geldiğimizden bu yana sportif tesisler konusunda önemli adımlar attık. İlçelerimize sentetik sahalar inşa ettik. Kısa süre önce Akyazı Devlet Hastanesi’nin hemen yanındaki alanda çalışmalarını başlattığımız spor tesisinde de çalışmalarımız sona geldi. İnşallah toplu açılış törenimizde Akyazı Spor Tesisi’nin de resmi açılışını yapacağız. Bunların yanında ulaşımda büyük önem arz eden köprü yatırımlarımız da Akyazı ile buluştu. Çatalköprü ve Bedil Kazancı’nın ardından Taşburun Köprüsü’nü de kısa süre içerisinde tamamlıyoruz” dedi.

Asfalt Atağı Sürecek
Toçoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlattığımız asfalt çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Şehir merkezinde bulunan önemli arterlerde dönüşüm çalışması gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında ilçelerimiz için asfalt programları hazırlandı. Ekiplerimiz şuan Pamukova ilçesinde asfalt serim işlemlerini sürdürüyorlar. Akyazı’da planlanan programa göre asfalt serim işlemini gerçekleştireceğiz. 3 yıl içerisinde 900 kilometre yol asfaltlayacağız. İnşallah bu programın sonunda asfaltsız yol kalmayacak.”



79 Kilometrelik İçmesuyu Hattı
Bölgedeki SASKİ yatırımları ile ilgili de konuşan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet alanımıza dahil olan ilçelerimizde öncelikli olarak altyapı ve içmesuyu yatırımlarımıza başladık. Akyazı ilçemize de uzun yıllar hizmet sunacak projelerimizi hazırladık. Bu kapsamda Kuzuluk İçmesuyu Projesi ile bölgeye 79 kilometrelik içmesuyu hattı inşa ediyoruz. 10 milyon liralık yatırımla Akyazı’nın içmesuyu geleceğini garanti altına alıyoruz. Çalışmalarımızın büyük kısmı tamamlandı.İçmesuyu konusunda mahallelerimize içmesuyu depoları da inşa ediyoruz. Hedefimiz tüm mahallelerimize sağlıklı, kesintisiz ve bol su ulaştırmak ” ifadelerini kullandı.

Sağlam ve Modern Bir Altyapı
Toçoğlu, “Ayrıca bölgeye 70 kilometrelik bir kanalizasyon hattı da inşa ediyoruz. Çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin atıksuları, Akyazı Atıksu Arıtma Tesisine ulaşacak. Projemiz tamamlanmak üzere. Çalışmalarımızı kısa süre içerinde sonlandırarak, bölgedeki atıksu sorununu çözmüş olacağız. Akyazı’nn sadece altyapı ve içmesuyuna yapmış olduğumuz yatırımların toplam maliyeti yaklaşık 25 milyon liradır. Hamdolsun artık Akyazı denince akla hizmet geliyor. Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Akyazı’yı da sağlam ve modern bir altyapıya kavuşturmak için planladığımız tüm projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz” dedi.