İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince sınır illerinden temin edilen yüklü miktarda kaçak sigaraların ilimize ve batı İllerine sevk edilerek kaçak sigara ticareti yapan şahıslara satılmak suretiyle rant elde edildiği, ayrıca devletin bu yolla zarara uğratıldığı bilgilerinin değerlendirilmesi sonucu, 16/01/2016 günü ekiplerimizce yapılan çalışmalar neticesinde 06... Plaka sayılı araçta adli mercilerden alman arama kararma istinaden yapılan aramada aracın kasa kısmında bulunan inşaat malzemeleri içerisine zulalanmış vaziyette 70.900 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilerek el konulmuş, araç sahibi Y.M.(35) ve M.U (30) isimli şahıslar hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık ile Mücadele Kanununa Muhalefet Suçundan işlem yapılarak adli mercilere intikal ettirilmiştir.


Ayrıca 2016 yılı içerisinde ilimiz genelinde 16 işyeri, depo ve ikametlerde arama yapılmış 5910 paket gümrük kaçağı sigaraya el konulmuş, 20 şüpheli hakkmda5607 sayılı Kaçakçılık ile Mücadele Kanununa Muhalefet Suçundan işlem yapılmıştır.19/01/2016 tarihinde Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerinin Î1 dışından getirilerek alkollü mekanlarda sahte bandrollü kaçak içkilerin satıldığı yönünde bilgi elde edilmesi ile ilgili yürütülen çalışmalar neticesinde bir aracın bagaj içerisinde değişik marka ve ebatlarda toplam 32 şişe Sahte Bandrollü ve Kaçak Alkollü İçki ele geçirilmiş, ele geçirilen Sahte Bandrollü ve Kaçak Alkollü İçkiler ile ilgili olarak K.D.(20) ve İ.T.(33) isimli Şüpheliler hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık ile Mücadele Kanununa Muhalefet ve suçundan işlem yapılarak adli makamlara intikal ettirilmiştir.

İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu île Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan çalışmalarda; doğu illerinden temin edilen yüklü miktarda uyuşturucu maddenin ilimiz güzergâhından batı illerine sevk edileceği bilgilerinin operasyona dönüştürülmesi neticesinde, 19.01.2016 günü 06... plaka sayılı araç Otobanda tespit edilerek durdurulmuş, araç içerisinde M.S. (46) ve Ö.A (56) isimli şahıslar olduğu tespit edilmiş, adli mercilerden alman arama kararma istinaden araçta yapılan aramalarda aracın sağ ve sol marşpiyel kısımlarında gizli bölmeye zulalanmış şekilde 11 paket halinde toplam 6 kilo uyuşturucu esrar maddesi ele geçirilmiş, şahıslar çıkarıldığı adli makamlarca TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiştir. Yapılan bu çalışmada yaklaşık 5.000 insanımızın zehirlenmesi ve bağımlı hale gelmesinin önüne geçilmiştir. Ayrıca 2016 yılı içerisinde yapılan sokak operasyonlarında NARKOTÎM ekiplerimizce yakalanan 30 şüpheliye uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmaktan, 3 şüpheliye uyuşturucu madde ticareti yapmaktan işlem yapılmış 3 kişi tutuklanmıştır. Operasyonlar neticesinde 56,32 gram Esrar Maddesi, 100 adet Uyuşturucu ve uyarıcı şüpheli hap, 38 gram Sentetik Cannobinoid maddesi ile 25 gram Eroin maddesi ele geçirilmiştir.

İl Emniyet Müdürlüğümüz tüm unsurları ile birlikte her türlü suç ve suçluya karşı mücadeleye aralıksız devam edecektir.