Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan oturumda ilave 9 gündem ile toplam 54 madde görüşüldü. 1 ve 21. maddeler arasındaki 22 madde için yapılan oylamada MHP grubu 6 ve 7. maddelere ret oyu verirken, diğer maddeler ittifakla kabul edildi. 22 ve 39. maddeler arasındaki 18 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken;  MHP Grubunun ret oyu verdiği 40. madde de dahil olmak üzere; 40 ve 48. maddeler arasındaki 9 gündem oy birliğiyle kabul edildi. 49 ve 54. Maddeler arasındaki 6 madde ise görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

Akçay Barajı’nda çalışmalar sürüyor

Oturumdan önce gündem dışı söz alan Geyve Meclis Üyesi Sebati Koçsar’ın altyapı ve içmesuyu ile ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Toçoğlu, “Akçay Barajı’nın 42 kilometrelik isale hattı ve gövde inşaatında çalışmalarımız sürüyor. İnşallah barajımızı 2016 yılının sonuna kadar yetiştireceğiz. Yeni içmesuyu kaynağımızda 40 milyon metreküp su birikecek” diye konuştu.

 

Kalıcı çözümler

Alifuatpaşa’ya Büyükşehir sınırlarına dahil olmadan önce çeşitli yatırımların yapıldığını ve bölgede çalışmaların süreceğini de sözlerine ekleyen Toçoğlu, “Her zaman önceliğimiz su oldu. Alifuatpaşa daha Büyükşehir sınırlarına dahil olmadan önce bölgeye arıtma tesisi kurduk. Bölgedeki kanalizasyon çalışmalarımız da sürüyor. Tüm ilçelerimize eşit mesafedeyiz. Şehrimizin geleceğini planlıyor, kalıcı çözümler için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.