Büyükşehir’den ‘sakin şehre’ bir proje daha
Şehrin güney ucu Taraklı’da hayata geçirilen projeleri değerlendiren Başkan Toçoğlu, ‘sakin şehre’ bir hediye daha vermeye hazırlandıklarını söyledi. Toçoğlu, “Taraklı’ya yapacağımız spor yatırımının ihalesini bu hafta gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Altyapı, içmesuyu, asfalt ve çevre başlığında ilçede önemli yatırımların hayata geçirildiğini belirten Başkan Toçoğlu, Taraklı’nın tarihi dokusunu geleceğe ulaştıracak adımları atmanın gayreti içinde oldukları notunu da paylaştı.

Güneye sağlam altyapı
Toçoğlu, “Çok kısa bir süre önce 4 milyon liralık yatırım yaparak Taraklı ilçemize yeni bir kanalizasyon hattı inşa ettik. 25 kilometreyi bulan hatla ilçemizin altyapısı yenilenmiş oldu. Yine kısa süre önce kamuoyu ile paylaşıldı; inşallah SASKİ ekiplerimiz Geyve ve Taraklı ilçelerimiz için yeni bir çalışma başlatmanın arifesindeler. Buna göre 2 ilçemizdeki 47 mahalleyi daha sağlıklı ve bol içmesuyu ile buluşturacağız. Bu proje kapsamında 316 kilometre içmesuyu hattı inşa edeceğiz” diye konuştu.

Taraklı asfalta doydu
Taraklı’da kapsamlı bir asfalt atağı gerçekleştirdiklerini de söyleyen Başkan Toçoğlu, “Geçtiğimiz yılki asfalt programı kapsamında Taraklı’da ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Taraklı ana caddesi üzerinde asfalt serimi yaptık. Çevre Yolundan Ankara Caddesi’ne, Mahrumlardan Taraklı Termal Yoluna kadar birçok güzergahı yeni yüzlerine kavuşturduk. Ara sokaklarda da ilçe belediyemizle ortak çalıştık. İnşallah bu yıl da program dahilinde hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

Meydanla turizme katkı
Taraklı’nın tarihi dokusu muhafaza edilerek hayata geçirilen meydan projenin önemine dikkat çeken Başkan Toçoğlu, yeni meydanın ilçenin turizm potansiyeline katkı sağlayacağı inancını taşıdıklarını söyledi. Toçoğlu, “Tamamlanan Taraklı Meydanı ilçemize çok yakıştı. İnşallah bahar aylarıyla birlikte burada güzel birliktelikler ve buluşmalar gerçekleştirilecektir. Bölgenin estetik ve mimarisine gölge düşürmeden oldukça titiz bir proje yaptık. Hayırlı olsun” dedi.

Taraklı’da spora dokunuş
Son olarak ‘sakin şehre’ bir hediye daha vermeye hazırlandıklarını söyleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “İnşallah kısa süre içerisinde sentetik sahanın yanı sıra, yürüyüş ve koşu parkuru bulunan bir spor yatırımını Taraklılı hemşerilerimizin kullanımına sunacağız. Sentetik sahada Taraklılı gençler spora yönlendirilmiş olurken; Göynük Yolu üzerinde merkezi bir konuma sahip olacak projemizden 7’den 70’e tüm Taraklılı hemşerilerimiz istifade edebilecek” diye konuştu.

Yapım ihalesi bu hafta
Toçoğlu açıklamalarının devamında şunları söyledi; “Proje alanında aynı zamanda mevcut bir yapı da var. Bu yapıyı da yıkmayacağız, burada tadilat çalışmaları gerçekleştireceğiz. Böylece bu yapı da genç sporcularımızın kullanımına sunulacak. Projemiz hazır. İnşallah 17 Ocak Salı günü yapım ihalesine çıkıyoruz. Taraklımıza şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyoruz. İlçemizin standartlarını yükseltmeye devam edeceğiz.” Yapılan açıklamada ise, spor yatırımı için yapım ihalesinin 17 Ocak Salı günü, saat 14.00’da, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığının ihale salonunda yapılacağı duyuruldu.