Üniversiteli İşsizliğe Çözüm Modeli Örnek Oldu-

Sakarya Üniversitesi’nin tüm meslek yüksekokullarında ve tüm programlarında başlattığı eğitim modeline Manisa Celal Bayar Üniversitesi de geçme kararı aldı. 
Yükseköğretim Kurulu ( YÖK) tarafından desteklenen ve diğer üniversitelere de tavsiye edilen bir dönem iş yerinde eğitim modelinde öğrenciler kendi alanlarıyla ilgili bir işletmeye üniversite tarafından yerleştiriliyor ve sigortası da üniversite tarafından karşılanıyor. İş dünyasının eğitim dünyasıyla birleştiren projeyle işletmeler insan kaynaklarını oluşturabilirken, üniversiteden de bilimsel destek alabiliyorlar. Öğrenciler ise mezun olmadan iş sahibi olabiliyor veya iş deneyimi kazanabiliyorlar.

Celal Bayar Heyeti Sakarya’da

Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu yetkilileri Sakarya’da bir dizi incelemelerde bulunarak Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü’ndeki toplantıya katıldılar. Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda 3+1 Eğitim Modeli ve uygulamaları hakkında paylaşımlarında bulunuldu. Modelin öğrencilere uygulama becerisi kazandırmada son derece etkili olduğunu, aynı zamanda öğretim elemanlarını ve iş dünyasını yakınlaştırdığını belirten Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, uygulamanın 4 yıldır başarıyla sürdürüldüğünü ifade etti. Prof. Dr. Sarıbıyık, uygulama sürecinde periyodik olarak alınan geri bildirimlerle sürekli iyileştirme yapıldığını ve memnuniyetin günden güne arttığını söyledi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden 3+1’e geçiş kararı.

3+1 Eğitim Modeli’nin yükseköğretimdeki beceri kazanımında önemli bir rol oynadığını ve öğrencilerin mesleki gelecekleri açısından yol gösterici olduğunu belirten Turgutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. M. Kenan Yalınız, uygulamaya geçiş konusunda hazırlıkların önemli bölümünün tamamlandığını söyledi. Sakarya Üniversitesi’ne ve bu bağlamda Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’a teşekkürlerini sunan ve yapılan toplantı ile uygulama hakkındaki tüm detayları aldıklarını belirten Prof. Dr. Yalınız, 2017-2018 Bahar Yarıyılı içerisinde Celal Bayar Üniversitesi olarak 3+1 Eğitim Modeli’ni uygulamaya başlayacaklarını açıkladı.
3+1 Uygulamaları için talepler alınmaya devam ediyor

16 hafta boyunca tam zamanlı olarak işletmelerde görev alacak Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri için, işletmelerden öğrenci talepleri alınmaya devam ediyor. İşletmeler alanlarıyla ilgili öğrenci taleplerini  adresinden online olarak gerçekleştirebiliyorlar.