Esnafımız Çağın Gereklilikleriyle Buluşuyor

Mesleki Sınav Merkezi Projemizi de bu doğrultuda hayata geçirdik” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve SESOB (Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği) işbirliği ile hayata geçirilen Mesleki Sınav Merkezi Projesi’nin tanıtım toplantısına katıldı. Elmas Otel’de gerçekleştirilen programda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Milletvekilli Aday Adayı Ali İnci , ilçe belediye başkanları, SESOB Başkanı Hasan Alişan, esnaf odası başkanları ve çok sayıda esnaf da yer aldı.

Alişan’dan Toçoğlu’na Teşekkür

Programın açılış konuşmasında söz alan SESOB Başkanı Hasan Alişan, esnaf odaları tarafından hayata geçirilen eğitim çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Alişan, “Yerel yönetimlerimiz ile milli eğitim modülleri çerçevesinde yenilikçi çalışmaları hayata geçiriyoruz. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarda 2 bin 466 esnafımıza eğitim sunduk. Önlemenin ödemekten daha ucuz ve kolay olduğunu biliyoruz. Mesleki Sınav Merkezi Projemizi de bu doğrultuda hayata geçirdik. Türkiye’ye örnek bu uygulamamızda verdikleri destekler için değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İlk Denilebilecek Projeler

SESOB Mesleki Sınav Merkezi Program Komitesi Üyesi Mehmet Demirbaş’ın bilgilendirme sunumunun ardından söz alan Başkan Zeki Toçoğlu, esnaf ve sanatkârın mesleki başarılarını ölçmek adına kurulan yeni sistemin hayırlı olmasını diledi. Toçoğlu, “Sivil toplum kuruluşlarımız ile tam bir uyum içerisinde önemli projelere imza attık. Mesleki Sınav Merkezi Projesi şehrimizde faaliyetlerine devam eden esnaf ve sanatkârımızın kalite ve yeteneklerine olumlu katkılar sunmak arzusuyla hayata geçirdiğimiz bir projedir. Projeden şehir ve ülke olarak olumlu sonuçlar alacağımızı umuyorum” dedi.


Nitelikli Bir Yapı


Programın son konuşmasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik gerçekleştirdi. Mesleki yeterliliğe farkındalık oluşturan yenilikçi projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi ve SESOB’u tebrik eden Çelik, “2014 yılında 1 milyon 400 bin yeni istihdam sağladık. Bütçe açığımız yüzde 1 seviyelerine geriledi. İhracat rakamları 160 milyar dolara ulaştı. Enflasyon tek haneli rakamlarda. Tüm bu olumlu tablo, toplumumuzun bel kemiği esnafımız için de oldukça önemli. Dünyada hızlı bir değişim ve dönüşüm var. Artık bilgiyi üreten, kullanan ve nitelikli insanlara dönüştüren bir yapıya ihtiyaç var. Mesleki Sınav Merkezi bu ihtiyaca cevap verecektir. Projede emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Protokol İmzalandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu ve SESOB Başkanı Alişan’ın Mesleki Sınav Merkezi işbirliği protokolünü imzalaması ile devam eden programın devamında Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan esnaf ve sanatkârlara sertifikaları takdim edildi.