“13/01/2015 tarihinde Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin, İl dışından getirilerek alkollü mekanlarda sahte bandrollü kaçak içkilerin satıldığı yönünde bilgi elde ettiklerini bildirmeleri üzerine, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri ile Sakarya Maliye Denetim Ekiplerinin Karasu İlçesinde ortaklaşa yürüttükleri çalışmalar neticesinde, bir ikamet ile restaurant ve cafelerde  yapılan aramalarda, değişik marka ve ebatlarda toplam 219 şişe sahte bandrollü ve kaçak alkollü içki olduğu değerlendirilen malzemeler ele geçirilmiş, yapılan ilk tespitlerde 110 adet alkollü içki şişesinin bandrollerinin sahte olduğu anlaşılmış, diğer içki şişeleri ise incelenmek üzere Halk Sağlığı Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Olayla ilgili E.Ö.(35), N.B.(27), S.B.(45) ve K.T.(33) isimli şahıslara TCK. 186. Maddesine muhalefet (Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürmek) ve 556 Sayılı Markalar Kanuna Muhalefet suçundan işlem yapılarak adli makamlara intikal ettirilmiştir.

Ayrıca olayla ilgili yakalanan K.T. isimli şahsın ikametinde ele geçirilen Browning marka 9 mm. çaplı ruhsatsız tabanca ile bu tabancaya ait 30 adet mermi hakkında 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan işlem yapılmıştır.     
Sakarya Emniyet Müdürlüğü olarak her türlü suç ve suçluyla mücadelemiz aralıksız olarak devam edecektir” denilmektedir.


13/01/2014 tarihinde il dışından temin ettiği ve İlimizde içici tabir edilen şahıslara satmak amacıyla uyuşturucu hap getirdiği tespit edilen şahıslar İlimiz Ankara Caddesi üzerinde 54… plaka sayılı araç içerisinde yakalanmış, operasyon neticesinde araçta bulunan S.B. (31), R.K.(20) ve K.G.(17) isimli şahıslardan 4 ayrı poşet halinde 794 adet uyuşturucu uyarıcı hap ve satışa hazır vaziyette 31 fişek halinde 49 gram uyuşturucu esrar maddesi 1 adet 9 mm. Çapında el yapımı ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş, şahıslara Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan işlem yapılmış, şahıslar 14/01/2015 günü mevcutlu olarak sevk edildiği adli makamlarca S.B. (27), R.K.(20) TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiş, K.G.(17) isimli şahıs mahkemeden serbest kalmıştır.

Yine 13/01/2014 tarihinde İlimiz Gar Meydanında içici tabir edilen şahıslara uyuşturucu sattıkları tespit edilen E.B. (27) ve B.K.(20) isimli şüphelilerden 98 adet uyuşturucu uyarıcı hap ve 4 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirilmiş, şahıslara Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan işlem yapılmış, şahıslar 14/01/2015 günü mevcutlu olarak sevk edildiği adli makamlarca E.B. (27) isimli şahıs TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiş, B.K.(20) isimli şahıs Adli Kontrol cezası almıştır.

 Sakarya Emniyet Müdürlüğü olarak uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara karşı mücadeleye devam edilecektir” denilmektedir.