Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında il genelinde uyuşturucu madde kullanan ve ticaretini yapan sokak satıcılarına yönelik toplam 8 operesyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda 35 gram esrar maddesi, 23 kök hint keneviri ve 4 paket halinde 13 gram sentetik kannabionid (bonzai) maddesi ele geçirildi. Operasyonlarda 10 şahıs yakalandı, Z.K isimli bir şahıssa tutuklandı.

Ekipler kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmalar neticesinde doğu illerinden temin edilip Sakarya’da satışı yapılan 6022 paket kaçak sigarayı da ele geçirildi. Bu olaya ilişkin olarak da 2 şahıs hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Asayiş Müdürlüğü’nden uyuşturucuyla mücadeleye ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle;
“Sakarya Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri sokak çalışmalarına ağırlık vererek her türlü bilgi ve ihbarı değerlendirmek suretiyle sokaklardan uyuşturucuyu temizleyip daha yaşanabilir bir şehir için güvenlik güçlerine duyulan güven duygusunun gereği olarak mücadelesine devam edecektir” denilmektedir.”