Tavukçuluk sektörüne öncülük etmeyi ve sektörde karşılaşılan sorunlara karşı üreticiyi korumak ve tüketiciye daha iyi koşullarda ve daha iyi ücretlere ürün ulaştırmak amacındaki birlik çalışmalarına hızla devam etmektedir.

Kongrede söz alan birlik Başkan'ı İrfan DEMİRAY " Ülke üretiminin % 20 sini karşılayan Sakarya Türkiye'nin en önemli üretim üslerinden birtanesi haline gelmiştir. Bizler bu potansiyelimizi birlik olarak daha organize şekilde kullanarak hem üreticinin sorunlarını aşacak hem de daha elverişli bir üretim gerçekleştireceğiz. Sektörümüzün eksik ve ihtiyaçlarını belirlemiş bulunmaktayız. Bu eksiklikleri çok hızlı bir şekilde gidererek sektörümüzün ihtiyaç duyduğu lokomotif görevini yerine getirmek en büyük amacımız olacaktır." diyerek sözlerini noktaladı. 

Gerçekleştirilen genel kurula Ak Parti Sakarya milletvekili Ali İhsan YAVUZ, CHP Sakarya milletvekili Engin ÖZKOÇ, Ak Parti 25. dönem Sakarya milletvekili Ali İNCİ de katılım sağladı. 

Genel kurulda  Başkan seçilen İrfan DEMİRAY'ı Ak Parti Hendek İlçe Yönetim kurulu üyesi olması sebebi ile ilçe Başkan'ı Ali Kemal Sofu ve yönetim kurulu arkadaşları da yalnız bırakmadı.