Her araç için 750’şer bin TL fiyat biçildiğini ve Büyükşehir’in kasasına toplam 8 milyon 250 bin TL gireceğini açıklayan Toçoğlu, konu ile ilgili ortaya atılan spekülatif yorumlara ise, “Bu tarz haberler alçaklıktır. Elinde belgesi olan ortaya koysun” cevabını verdi.  Meclis ayrıca Ankara’daki terör saldırısını da kınadı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen oturumda 83 gündem maddesi karara bağlandı. Toplantıda MHP Grubu adına gündem dışı söz alan Erkal Etçioğlu, Ankara’da yaşanan terör saldırında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu. Etçioğlu Türkiye’nin çıkarlarının öncelenmesi gerektiğini de ifade ederek, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Meclis Terör Saldırısını Kınadı
Terör saldırısını gerçekleştiren şer odaklarının Türkiye’nin birlik ve beraberliğine asla zarar veremeyecekleri vurgusunda bulunan Başkan Toçoğlu, “Ankara’da yaşanan menfur saldırı hepimizi derinden yaraladı. Çok üzgünüz. Milletçe bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Dik duracağız. Şer odaklarının hedefleri belli; Türkiye’yi içeride meşgul etmek istiyorlar. Amaçlarına asla ulaşamayacaklar. Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi olarak bu alçak saldırıyı kınıyoruz” diye konuştu.

Herşey Şeffaf Herşey Ortada

Oturumda ayrıca Serdivan Yıldız Mahallesi-Çarşı güzergahına ilave edilen 11 adet minibüsün katılım bedelleri meclis üyelerince kabul edildi. Konuyla ilgili belli bir yayın organının yapmış olduğu haberleri eleştiren MHP’li meclis üyesi Hüdaverdi Bahadır, “Biz UKOME kararına göre katılım bedellerini belirledik. 11 araç için fiyat tarifesi neyse o uygulandı. Araç sahiplerini tanımıyoruz. Kamuoyunda yer alan ‘peşkeş çekildi’ tarzı ifadeler yanlıştır” dedi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Toçoğlu, “Bu basın kuruluşunu çok fazla ciddiye almayın. Onlar Büyükşehir düşmanı olduğu için sürekli yazarlar. Onların derdi bizim aramıza nifak sokmak. Biz daha önce bu hatta çalışan esnafımızla bir araya geldik. Serdivan bölgesinin nüfusunun artması ile ilave minibüs ihtiyacı olduğunu esnafa ilettim. Esnafın kendi arasında çözümler üretmesini söyledim. Ancak atılan bir adım olmadı. İl Trafik Komisyonu’ndan M plaka almaya hak kazanmış 11 adet minibüs vardı. Onları bu hatta ekledik. Bu araçlar plaka hakkı kazanmıştır. Araç sahiplerini tanımıyoruz. Şeffaf bir şekilde süreci yönettik. Herşey hemşerilerimizin gözleri önünde cereyan ediyor. Ortaya atılan iddialar bizi zan altında bırakmak dışında bir amaca hizmet etmiyor. Elinde bir belgesi olan varsa ortaya koysun. Bu tarz haberler alçaklıktır, namertliktir.” ifadelerini kullandı.

Sanayi Bölgesi Dönüştürüldü
Toplantıda iskan konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Toçoğlu, imar ve iskan konusunun üzerine ciddiyetle gidilmeye devam edileceğini kaydetti. Mecliste görüşülen madde kapsamında Adapazarı İkizce Osmaniye Mahallesi’nde daha önce Çimento Fabrikası kurulacağı kamuoyunda yer alan parseller, sanayi bölgesinden dönüştürülmüş oldu. Toçoğlu imar konusundaki hassasiyetleri doğrultusunda bölgede Çimento Fabrikası kurulmasının önüne geçtiklerini ifade etti. Ayrıca imar ve iskan konusunda sorunlar yaşanmaması adına gerekli düzenlemelerin yapılacağı da kaydedildi.

Mart Meclis Toplantısı
Büyükşehir Mart Meclisi’nde 83 madde görüşüldü. Oturumda ilk 30 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan geldiği şekilde kabul edildi. MHP Grubu 6. maddeye ret oyu verirken; 20. madde için çekimser kaldı. 32 ve 65. maddeler arasındaki toplam 34 madde ile 79 ve 83. maddeler arasındaki 5 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi. 68 ve 69. maddeler Hukuk ve Tarım komisyonlarına havale edilirken; 72. madde hariç diğer tüm maddeler meclisten oy birliği ile geçti. MHP grubu 72. maddeye çekimser oy kullandı.