“Festival ile kültürel çeşitlilik artacak”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Sakarya’ya gelen Uluslararası Halk Oyunları Festivali Delegasyonu’nu makamında ağırlayan Başkan Toçoğlu, “İnşallah ülkemizde kaldığınız sürede güzel anılar biriktirir ve kendi ülkenize güzel düşünceler götürürsünüz. Sakarya’da birçok farklı kültür bir arada yaşıyor. Uluslararası Halk Oyunları Festivali ile de bu çeşitliliğin artacağına inanıyoruz” dedi.

Ziyarette, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, 8’i farklı ülkeden gelen 9 halk oyunları grubu ve öğretmenler yer aldı. Başkan Toçoğlu, 13.’sü düzenlenecek Uluslararası Halk Oyunları Festivalleri ile ilgili yetkililerden bilgi alırken; yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirler ile tek tek ilgilenerek hediye takdim etti. Ziyaretin sonunda çeşitli ülkelerden gelen katılımcılar Başkan Toçoğlu’na ülkelerinden getirdikleri hediyeleri sundu.

Kültür şehri Sakarya
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocukları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, “Böyle güzel günlerde sizleri ülkemizde gördüğümüz için çok mutluyuz. İnşallah ülkemizde kaldığınız sürede güzel anılar biriktirir ve kendi ülkenize güzel düşünceler götürürsünüz. Sakarya birçok kültürün bir arada yaşadığı bir şehir. Uluslararası Halk Oyunları Festivali ile de bu çeşitliliğin artacağına inanıyoruz. ”

Çocukların yüzü gülsün
Başkan Toçoğlu, “Biliyorsunuz hemen yanımızda yaşanan olaylardan dolayı ülkemize sığınan insanlar, kadınlar, çocuklar var. Tüm dünyanın da gördüğü gibi savaşlar en çok çocukları ve anneleri üzer. Biz ülke olarak her zaman annelerimizi ve çocuklarımızı başımızın tacı yapmışızdır. İnşallah coğrafyamıza yeniden barış ve huzur gelir. Her zaman istediğimiz bir şey var: Çocuklarımızın yüzü gülsün, anneler ağlamasın” ifadelerini kullandı.