Çabalarımız engelli kardeşlerimiz için

Yüce, “Üretilen tüm çalışmaları, projeleri takip edecek, elimizden geldiğince destekleyeceğiz. Tüm çabamızı engelli kardeşlerimiz için harcayacağız.”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Strateji Geliştirme Çalıştayı’ gerçekleştirilen 3 oturum ile sona erdi. ‘3 Aralık Engelliler Günü’ münasebeti ile düzenlenen çalıştayda, engelli bireylere yönelik farkındalığı arttırmak, sorunlara çözüm üretmek ve engelli bireylere yönelik oluşturulan politikalar konuşuldu.

Başarılara ve farkındalıklara yol açacak
Çalıştay sonrası değerlendirmelerini paylaşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik her konuyu kapsayacak şekilde çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Toplumsal farkındalığı arttırarak, kurumlar arası işbirliğini geliştirmek ve hizmet kalitemizi arttırmak adına gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı çalıştayımız başarılara ve farkındalıklara yol açacaktır.”

3 oturum 6 konu başlığı

Çalıştayın konu başlıklarına değinen Davut Yüce, “Çalıştayımız 3 oturum ve 6 konu başlığında gerçekleşti. Engellilere yönelik koruyucu, rehberlik ve rehabilite edici sosyal politikalar, engellilere yönelik eğitim ve özel eğitim hizmet uygulamaları, engelli istihdamı, engellilere yönelik sağlık ve sosyal hizmetler, sosyal güvenlik ve erişilebilirlik gibi başlıkları çalıştayımızda ele aldık.”

Kurumlar arası işbirliği

Yüce, “Engelli kardeşlerimize hizmet sunan müdürlüklerimiz, eğitim kurumlarımız, kamu ve özel sektörde çalışan personel arkadaşlarımız, Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmetler bölümünün kıymetli öğretim üyeleri, diğer illerden gelen ve engelliler ile çalışan uzman kişilerle birlikte engellilere yönelik mevcut politikaları inceleyerek, kurumlar ve çalışanlar arası diyaloğu arttıracak ve böylelikle Sakarya’daki tüm kurumlar arası işbirliğini geliştirerek yeni stratejiler oluşturacağız.”
 
29 kurum ve kuruluş

Yüce, “Bu bağlamda çalıştayımıza, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü başta olmak üzere 29 kurum ve kuruluş katılım sağladı. 3 oturumdan oluşan ve tüm gün süren çalıştayımızda Büyükşehir Belediyesi olarak hazırlayacağımız raporu ilgili kurum ve kuruluşlara sunarak engellilerimiz için bilgilendirme rehberi hazırlayacağız. Seminerler ile engelli vatandaşlarımızı güncel hizmet uygulamaları doğrultusunda bilgilendireceğiz.”

Elimizden geldiğince destekleyeceğiz
Yüce, “Sevgiye engel yok’ anlayışı ile çıktığımız yolda, çalışmaya, üretmeye bu alanda yenilikler yapmaya engel yok diyoruz. Çalıştayımızda çalışan emek sarfeden arkadaşlarımızın birimlerini, enerjilerini, sinerjilerini Sakarya’da yaşayan engelli ve engelli yakınlarına yönelik kullanacaklarına ve daha güzel örnek projeler ortaya koyacaklarına eminim. Bizler sizlerin ürettiği tüm çalışmaları, projeleri takip edeceğiz. Elimizden geldiğince destekleyecek, Sakarya olarak tüm çabamızı engelli kardeşlerimiz için harcayacağız” ifadelerini kullandı.