Vali İrfan Balkanlıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 13. Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivali için yurtiçi ve yurtdışından gelen Halk Oyunu Ekiplerinde yer alan öğrencileri Valilikte misafir etti.

Festival kapsamında Bulgaristan, Makedonya, Malezya, Gürcistan, Moldova, Gagavuzya, Tataristan, Ukrayna ve Bursa ile Düzce’den gelen öğrencileri Valilik Toplantı Salonunda kabul eden Vali Balkanlıoğlu, öğrencilerle Çocuk Bayramı ve ülkeleri üzerine sohbet etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette Dünyada Çocuk Bayramının sadece ülkemizde olduğunu, ülkemizin bağımsızlığının sembolü olan TBMM’nin açılışında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan ettiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Sizleri ülkemizde ve ilimizde görmekten son derece mutluyuz. Umarım ülkemizde bulunup yeni arkadaşlarla tanışmaktan ve kendi milli giysilerinizle gösterilerinizi sunacak olmaktan dolayı mutlusunuzdur. Çocukların kalbi barış ve güzelliklerle doludur, dünyada hiçbir kötülük istemez, aç insanların haline ve çevre kirliliğine çok üzülürler. Özellikle savaşlarda çocukların başına evlerinin yıkılması ve ölmesinden hoşlanmazlar. Aslında çocuklar büyüklerden daha akıllıdır, bu her şeyi çocuklar yönetse, dünya daha yaşanılabilir ve barışçıl bir yer olurdu. İnşallah sizleri tekrar ülkemizde ve ilimizde ağırlarız” dedi.

Bulgaristan’dan gelen öğrencilerin kendisine yönelttiği bir soru üzerine Edirne/Uzunköprü Kaymakamlığı döneminde birçok gez ülkelerini ziyaret ettiğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, Bulgaristan’ın da çok güzel bir ülke olduğunu sözlerine ekledi.

Dünya çocuklarını Valilikte misafir etmekten memnuniyet duyduğunu da belirten Vali Balkanlıoğlu, Çocukların Bayramının Sakarya’da renkli bir şölene sahne olacağını ifade ederek öğrencilere çeşitli hediyeler de verdi.