Yeni Sakarya’nın Gelişen Yüzü Sakarya


Erdoğan, “Sakarya’nın çıtasını her alanda yükselttik. Sakarya, Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere tüm belediyeleriyle Yeni Türkiye’nin gelişen yüzü olacak. Biz, Yeni Türkiye’nin mücadelesini veriyoruz. İnşallah 10 Ağustos’ta Sakarya’dan rekor bekliyoruz” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasının ardından başlattığı seçim çalışmaları kapsamında 8. mitingini Sakarya’da gerçekleştirdi. Kent Keydanı’nda düzenlenen ve Sakaryalıların yoğun ilgi gösterdiği mitinge AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz ve Şaban Dişli, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

Toçoğlu: “Sakarya hazır”

Alanı dolduran vatandaşlara ilk selamlama konuşmasını AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu yaptı. İl Başkanı, Sakarya’nın her zaman AK Parti’nin yanında olduğunu belirterek 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu desteğin artış göstereceğine yürekten inandığını belirtti. Uncuoğlu’nun ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “12 yıl boyunca Türkiye’miz, Sakarya’mız, her alanda gelişti, değişti ve büyüdü. Bizler, bugüne kadar milli iradenin temsiline nasıl destek olduysak, adalete ve kalkınmaya nasıl inandıysak inşallah 10 Ağustos’ta da Başbakanımızın yanında olacağız. Sakarya’nın iradesi hazır, biz hazırız. Biz Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Milletin adamına destek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise, “Büyük düşüncelerin, ideallerin insanı büyük Türkiye’nin mimarı inşallah bundan sonra Cumhurbaşkanımız olacak. Biz dünyanın lideri olmaya adayız diyen bir Cumhurbaşkanı adayımız var. Sakarya inşallah Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de Yeni Türkiye için bir referans olarak değerlendirecek. Milletin adamına gereken en yüksek desteği verecek” dedi.

Kardeşliğimiz ebediyen sürsün

Bakan İslam’ın ardından tezahüratlar eşliğinde kürsüye çıkan AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl’ın Sakarya şiiri ile vatandaşları selamladı. 30 Mart Yerel Seçimleri’nde Sakarya’dan AK Parti’ye çıkan yüzde 58’lik oy oranını da değerlendiren Erdoğan, “Beraber yürüdük, beraber yürüyeceğiz bu yolda. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece, gideceğiz gündüz gece. 20 Mart’ta geldik, Sakarya’da muhteşem bir buluşmayı bu meydanda gerçekleştirdik. Sakarya, 30 Mart’ta sandığa gitti ve yüzde 58 oy oranıyla bir kez daha AK Parti dedi. Bu muhteşem sonuçtan dolayı tüm hemşerilerime tek tek teşekkür ediyorum. Ahde vefanız için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Rabbim Sakarya’daki bu uhuvveti, bu kardeşliği ebediyen muhafaza etsin” diye konuştu.